Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Construcția metroului din Cluj-Napoca, mai scumpă cu 35%, la câteva luni de la licitație. Noile costuri vor fi aprobate de Guvern

Publicat

Primul metrou din afara Bucureștiului Cluj-Napoca-Florești, cel care urmează să fie construit la Cluj-Napoca, și-a mărit cu peste o treime (35%) costurile, la câteva luni de când era scos la licitație, în martie 2022. Va fi finanțat prin PNRR. 

Țintele intermediare din PNRR ar putea fi ratate și renegociate, dar ținta finală, de finalizare a 7,5 km de metrou în 2026, ar putea fi atinsă, spun autoritățile, scrie Europa Liberă.

Consiliul Local din Cluj-Napoca, dar și cel din Florești (cea mai mare comună din România, cu populație estimată la peste 50.000 de locuitori), au aprobat majorarea indicatorilor tehnici și economici ai proiectului.

Față de planurile inițiale, costurile metroului ușor din Cluj au crescut cu 35%, până la 2,8 miliarde de euro (cu TVA) iar majorarea urmează să fie parafată până la finalul lunii prin Hotărâre de Guvern.

Licitația, lansată în martie, prelungită și suspendată acum două săptămâni, va putea fi continuată.

Trenurile vor circula la un interval de 90 de secunde, iar capacitatea va fi cuprinsă între 15.000 şi 20.000 pasgeri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax