Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Construcţia nodului rutier care leagă Cugirul de autostradă începe anul viitor, cu finanţare din bugetul de stat


Publicat

De anul viitor, va începe construcţia nodului rutier de la Şibot, zona Cugir, pentru acces la Autostrada Orăştie-Sibiu. Lucrările ar urma să demareze după recepţia finală a tronsonului până la Cunţa şi sunt finanţate din bugetul de stat. Anunţul a fost făcut de liberalii din Alba, într-un comunicat de presă.

Amenajarea accesului la autostradă pentru zona Cugir a fost un subiect intens discutat şi a reprezentat chiar o promisiune în timpul campaniei electorale parlamentare, în condiţiile în care oraşul risca să rămână oarecum izolat în perspectiva dezvoltării economice şi legătura cu căile de comunicaţie rutiere. Nodul rutier nu a fost inclus în proiectul iniţial al autostrăzii, ce a beneficiat de finanţare din fonduri europene, iar acesta nu mai putut fi modificat. Soluţia este finanţarea din bugetul de stat, care, potrivit liberalilor din Alba, a fost confirmată de ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu.

“După recepția finală a lucrărilor de la sfârșitul acestui an a tronsonului Orăștie – Cunța, anul viitor va începe construcția nodului rutier, cu finanțare din bugetul de stat”, se arată în comunicatul de presă.

„Am promis acest lucru cugirenilor și mă țin de cuvânt. Împreună cu domnul primar al Cugirului, Adrian Teban și cu domnul vicepreședinte al CJ Alba, Florin Roman, am făcut toate demersurile posibile ca și Cugirul, orașul meu natal, să aibă nod rutier la autostradă. Este un lucru excelent pentru cugireni, vom atrage mai ușor investitori și se vor crea mai ușor noi locuri de muncă. Ca urmare a discuțiilor cu ministrul liberal al Finanțelor, dl. Daniel Chițoiu, avem acum nu doar confirmarea privind realizarea proiectului, ci și finanțarea. Mă bucur că și CNADNR s-a convins de utilitatea nodului rutier de la Cugir. Este, ca să zic așa, un cadou de sărbători pentru cugireni”, a precizat președintele PNL Alba, Teodor Atanasiu.

Liberalii mai amintesc că, în urma demersurilor făcute de vicepreședintele CJ Alba, Florin Roman, pe autostrada Sebeș – Turda a fost obținut nodul de nord (coborare/urcare) la Alba Iulia în zona Pârâul Iovului, dar și nodul rutier de la Decea (coborare/urcare), pentru scoaterea din izolare a localităților Unirea, Lunca Mureșului și Ocna Mureș. Cele două noduri rutiere nu figurau în proiectul tehnic inițial. Nodul rutier de nord de la Alba Iulia va permite, conform PUG-ului aflat în avizare, descărcarea traficului rutier de pe viitoarea autostradă Sebeș – Turda, spre zona Munților Apuseni. În 19 decembrie urmează să fie stabiliți, de către CNADNR, câștigătorii licitației, în primăvara anului 2014 se așteaptă ordinul de începere a lucrărilor din partea Ministerului Marilor Proiecte, iar în 2016 va fi recepționată autostrada Sebeș – Turda.



ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. NIK

    luni, 25.11.2013 at 22:17

    Cine dracu mai crede minciunile lui Atanasiu ,nici Deva nu are iesire directa la autostrada ,si credeti ca va face la Cugir ,asta viseaza cu ochi deschisi …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Victor Ponta, către Dacian Cioloș, într-o emisiune electorală: Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?

Publicat

c

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe europarlamentarul Dacian Cioloș, în cadrul unei dezbateri electorale de miercuri seară, la Digi24, în contextul unei discuții despre vaccinare.

Ponta l-a întrebat pe reprezentantul USR PLUS dacă are nevoie să îi ceară aprobarea lui Gregorian Bivolaru (fondatorul MISA) pentru a spune dacă este de acord să se vaccineze sau nu.

Întrebarea a fost adresată în contextul în care reprezentanții partidelor politice prezenți la dezbatere au fost invitați să răspundă dacă se vor vaccina sau nu împotriva COVID-19.

Toți invitații au răspuns ferm că se vor vaccina, cu excepția lui Dacian Cioloș care a spus că va lua o decizie după ce va vedea campania de informare și după ce va avea toate informațiile referitoare la vaccin și efectele acestuia.

La finalul răspunsului, cu puțin timp înainte de pauză, Ponta l-a întrebat pe Cioloș: ”Să îl întrebăm pe Gregorian Bivolaru mai bine. Ai nevoie de aprobarea lui Gregorian Bivolaru ca să te vaccinezi?”

Întrebarea l-a enervat în mod evident pe Cioloș: ”Întreabă-l tu mai bine, că văd că știi mai multe. Vezi că încă nu ai lămurit problema cu plagiatul”.

Sursă: G4Media.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Câți români au drept de vot la alegerile parlamentare din 6 decembrie. AEP a anunțat numărul oficial de alegători

Publicat

Autoritatea Electorală Permanentă precizează că numărul total de alegători înscriși în Registrul electoral pentru alegerea Senatului și a Camerei Deputaților este de 18.191.396, iar numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane, potrivit unui comunicat de presă transmis miercuri de AEP.

Comunicatul AEP

„Autoritatea Electorală Permanentă informează că, în perioada electorală, Registrul electoral a fost actualizat atât prin importuri de date de la Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date și de la Direcția Generală de Pașapoarte, cât și prin radieri ale persoanelor efectuate de către primări”, precizează sursa citată.

Potrivit AEP, la data de 2 decembrie, după efectuarea tuturor actualizărilor, situația numărului de alegători valabil pentru alegerea Parlamentului este următoarea:

  • Numărul total al persoanelor care au dreptul de vot interzis este de 19.604 cetățeni;
  • Numărul total de cetățeni români cu domiciliul în străinătate care figurează cu drept de vot la acest scrutin este 740.367 de persoane;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul prin corespondență prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 35.808 cetățeni;
  • Numărul total al alegătorilor români din străinătate care au optat pentru votul la secția de votare prin înregistrarea pe site-ul votstrainatate.ro este de 3.078 cetățeni.

„Precizăm că alegătorii care au domiciliul în România și care au optat să voteze în străinătate, atât pentru votul prin corespondență, cât și pentru votul la o secție de votare, în număr de 34.192, au fost radiați din listele electorale permanente din România pentru acest scrutin”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măștilor de protecție și acasă, în anumite situații

Publicat

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recomandat miercuri purtarea măştilor sanitare în locuinţe pentru a preveni infectările cu noul coronavirus atunci când sunt primiţi vizitatori şi când nu poate fi respectată distanţarea fizică, relatează dpa.

În plus, măştile ar trebui purtate în locuinţe în timpul vizitelor atunci când nu este clar dacă încăperile au fost aerisite corespunzător, potrivit unui nou ghid de recomandări publicat de OMS miercuri la Geneva.

OMS recomandase anterior purtarea măştilor în spaţiile cu dimensiuni reduse, însă nu precizase liniile directoare pentru spaţiile private.

De asemenea, agenţia pentru sănătate din cadrul ONU recomandă în prezent o utilizare mai largă a măştilor în centrele medicale. Astfel, personalul administrativ şi alţi angajaţi care nu sunt implicaţi în acordarea de îngrijiri medicale au fost adăugaţi pe lista persoanelor care ar trebui să poarte în permanenţă măşti sanitare.

Pacienţii ar trebui, de asemenea, să poarte măşti în situaţiile în care intră în contact strâns cu alte persoane.

La începutul pandemiei de COVID-19, OMS îşi exprimase scepticismul cu privire la purtarea măştilor şi nu a susţinut pe deplin utilitatea acestora, chiar dacă mai multe ţări din Europa au început să copieze exemplul unor state din Asia unde măştile sunt utilizate la scară largă pentru a preveni răspândirea virozelor respiratorii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a reiterat miercuri avertismentul său potrivit căruia măştile le-ar putea oferi oamenilor un fals sentiment de siguranţă, făcându-i să uite de alte măsuri esenţiale de prevenţie.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Florin Roman: E nevoie de USR în viitorul Guvern pentru modificarea Constituției, dar nu am încredere că pot lucra cu ei

Publicat

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a declarat, marți seara, la B1TV, că „alianța naturală” a liberalilor este cu PMP pentru guvernare, dar că este nevoie și de USR pentru a obține majoritatea necesară modificării Constituției, așa cum își dorește și președintele Klaus Iohannis. 

”Alianța naturală este cu PMP, pentru că au fost singurii parteneri loiali și de cuvânt care au stat lângă PNL în lupta din Parlament cu PSD.

Din păcate, sondajele ne arată că nu am putea face doar noi și atunci mai e nevoie și de UDMR pentru a face majoritatea, din păcate nu extrem de confortabilă.

Venirea USR în această alianță va genera majoritate pentru schimbarea Constituției. Președintele vrea să avem și o reformă serioasă a statului român. Pentru revizuirea Constituției este nevoie de două treimi.

Ce încredere pot să am eu într-un partener care de un an de zile atacă PNL în loc să atace PSD. Eu personal nu am încredere că pot lucra cu acești oameni”, a declarat Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate