Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Construcția noului MALL de 44,8 milioane de euro de la Alba Iulia a început. Cum va fi structurat și când ar urma să fie deschis

Publicat

Construcția noului mall din Alba Iulia a început, au anunțat recent dezvoltatorii centrului comercial. Alba Iulia Mall va avea o suprafață de 28.900 mp și va costa 44,8 milioane de euro.  Deschiderea ar urma să aibă loc cel târziu în luna decembrie 2022.

Potrivit dezvoltatorilor Prime Kapital și MAS REI, noul mall va include primul hypermarket al municipiului – cu zone proprii pentru pregătire produse, galerii comerciale (boutiqueuri, showroom-uri) și zonă de food-court (restaurante, fast-food-uri).

Potrivit unei prezentări recente, noul centru comercial va avea la parter un hipermarket, magazine de modă, haine, încălțăminte, jucării, mobilă, electronice și electrocasnice.

La etaj vor fi amenajate restaurante și fast-food-uri, dar și o sală de fitness și un cazinou.

„Complexul comercial se află într-o zonă la care circa 228.000 de locuitori pot ajunge cu mașina în 60 de minute. Locația este în apropierea unei regiuni dens populate cu vizibilitate și acces excelente de la drumul european E81.

Primul și singurul complex retail de asemenea dimensiuni oferă și posibilități diverse de petrecere a timpului liber. Va pune la dispoziție o ofertă diversă și de mare calitate a retailerilor de talie națională și internațională”, au anunțat dezvoltatorii.

Cum va arăta Alba Iulia Mall, noul mal de 44,8 milioane de euro

Proiectul prevede realizarea unei clădiri cu funcțiunea de Centru comercial cu regimul de înălțime Parter + 1 Etaj retras și dimensiunile maxime în plan: 263,76 x 265,06 m.

Obiectivul propus se va realiza în acord cu tendințele actuale de dezvoltare ale zonei și se va integra din punct de vedere funcțional, arhitectural și estetic cu caracterul zonei și cu fondul construit existent în zonă.

Aspectul exterior al clădirii (volumetria și/sau aspectul general al clădirii în raport cu imobilele învecinate) va respecta prevederile PUZ aprobat prin HCL nr. 372/28.09.2021.

De asemenea, pentru o buna funcționare a obiectivului propus se prevede realizarea unei parcări supraterane, amenajarea incintei cu alei carosabile şi pietonale, spaţii verzi, împrejmuirea terenului, amplasarea de semnale publicitare, a unui post trafo, branșarea la utilități (apă, canalizare, gaze naturale, energie electrică), amenajarea acceselor.

Noul MALL de la Alba Iulia: Peste o mie de locuri de parcare

Numărul de locuri de parcare propuse – 1.088 locuri, din care:

  • 1.044 de locuri de parcare normale
  • 40 de locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități

Un număr de 10 locuri de parcare vor fi prevăzute cu stații de încărcare pentru autovehiculele hibride și electrice; sistemul de alimentare cu energie electrică se poate extinde astfel încât să poată deservi un număr de 240 locuri de parcare.

Pentru toate categoriile de construcții și amenajări se prevede asigurarea de accese pentru intervenții în caz de necesitate, dimensionate conform normelor de trafic greu (se va asigura
accesul autospecialelor de intervenții).

Se va realiza pe amplasament o parcare pentru biciclete: 2 rastele pentru biclete x 20 locuri/rastel.

Proiectul prevede realizarea unei investiții care va pune în valoare peisajul urban actual, având ca obiectiv ridicarea standardului zonei.

Potrivit memoriului de prezentare, suprafața construită este de 33.135,63 mp iar suprafața utilă de 39.230,97 mp. Suprafața aleilor carosabile va fi de 22.646,18 mp, suprafața locurilor de parcare pentru clienți – 13.775 mp, suprafața locurilor de parcare 7,5 T – 150 mp și suprafața parcării pentru personal – 325 mp.

Înălțimea maximă a clădirii va fi de 19,2 metri.

Pe teren va fi amplasat un totem publicitar cu o înălțime de 35 de metri.

Suprafața spațiilor verzi va fi de 13.717 mp, din care:

  • 11.935 mp – reamenajare spațiu verde în zona de la limita incintei reglemetată;
  • 1.782 mp pe terenul aferent proiectului

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Parcarea

    marți, 08.03.2022 at 06:59

    Dar sa nu uitam ca edilii vor avea grija sa taxeze parcarile, imprastiind astfel clientii, cum au reusit sa puna pe fuga si turistii din oras, prin ridicarea masinilor care nu platesc BIRUL. Ce mai, preocupare pt asigurarea salariilor babane din primarie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax