Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Construcția secției de oncologie a Spitalului din Alba Iulia: Contractul de finanțare va fi semnat vineri. Cum va arăta clădirea

Publicat

Contractul de finanțare prin PNRR pentru construirea secției de oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, unde vor funcționa şi două compartimente noi, de radioterapie și cardiologie intervențională, urmează să fie semnat vineri, 17 martie, la ora 14:00, de către președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureș.

„Patologia oncologică, dar şi cea a afecţiunilor cardiovasculare, reprezintă fenomene în creştere la nivel mondial, resimţite şi pe plan local, în judeţul nostru.

Având în vedere faptul că la nivelul SJU Alba Iulia se concentrează cazurile de oncologie medicală din întreg judeţul şi chiar din afara sa, iar secția de cardiologie a spitalului este unica secție de specialitate cu regim de gardă continuă pe raza județului Alba, dar ţinând cont mai ales de performanţele corpului medical, specialişti cu experienţă şi recunoaştere naţională, a apărut ca necesară şi oportună construirea acestei secţii, menită să asigure cele mai bune servicii medicale, care să fie de un sprijin real pacienţilor, o mână de ajutor şi o nouă speranţă, pentru îmbunătăţirea stării de sănătate şi a calităţii vieţii.

Pentru Consiliul Judeţean Alba, calitatea serviciilor medicale reprezintă un deziderat, iar Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia devine, din ce în ce mai mult, un etalon al actului medical modern, în care pacientul se află în centrul atenţiei, beneficiind de condiţii de diagnosticare, tratament şi spitalizare la standard europene. Aici, actul medical se realizează cu respect şi înalt profesionalism, prin asigurarea serviciilor specifice în funcţie de nevoile cetăţenilor judeţului Alba”, au transmis reprezentanții CJ Alba.

Cum va arăta noua secție a SJU Alba Iulia

În noua secţie a SJU Alba Iulia, cu o suprafaţă totală de 6.634,51 metri pătrați, ce va fi interconectată cu celelalte compartimente medicale, pacienţii care necesită tratament, îngrijire și investigații medicale în sfera oncologiei vor beneficia de 90 de paturi în regim de spitalizare continuă și 31 de locuri de spitalizare de zi.

Secţia de radioterapie, cu 25 de paturi, oferă servicii necesare tratamentului impus de afecţiunile specifice patologiei oncologice, compartimentul hematologie pune la dispoziţie 10 paturi, iar în secţia de îngrijiri paliative pot fi internaţi 25 de pacienţi.

În aceste secţii, saloane vor fi ultramoderne, cu echipamente şi dotări de ultimă generaţie, care să le asigure pacienţilor cele mai bune condiţii de cazare şi tratament.

 

Pacienţii cu afecţiuni cardiovasculare vor putea beneficia de servicii de specialitate în cadrul compartimentului de cardiologie intervențională, cu 4 cabinete de consultații în regim ambulatoriu.

Pentru că timpul poate fi duşman sau aliat în cazurile grave, care necesită o mare viteză de reacţie, transportul urgenţelor medicale urmează să fie asigurat prin realizarea unui heliport.

Proiectul este finanțat cu fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, având o valoare totală de 277.024.344,58 lei (inclusiv TVA), din care suma de 11.650.964,43 reprezintă cofinanțare din bugetul Consiliului Județean Alba.

Sunt finanțate, pe lângă construcția propriu-zisă, inclusiv echipamente și aparaturi medicale necesare desfășurării actului medical.

sursa: CJ Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 17.03.2023 at 14:05

    Precis la semnarea contractului găsim la faţa locului, înghesuiţi la o masă pentru poză, toate aşa zis oficilităţile albaiuliene. Să nu uitaţi soborul, ca să fie cu doamne ajută.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax