Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR

Publicat

Guvernul Ciolacu

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba: CNI va implementa proiectul, finanțat prin PNRR.

Guvernul a aprobat, în ședința de joi, o ordonanță de urgență prin care Compania Națională de Investiții (CNI) devine structură de implementare pentru noi proiecte cu finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență, din domeniul sănătății, turismului și culturii și al bunei guvernanțe.

Construcția unui nou sediu pentru Tribunalul Alba

Potrivit documentului, implementarea proiectelor de investiţii aferente investiţiei „Optimizarea infrastructurii judiciare pentru a garanta accesul la justiţie şi calitatea serviciilor”,  respectiv sediile Tribunalului Alba, a Judecătoriei Buzău și a Judecătoriei Galați se va realiza de către CNI, în calitate de entitate aflată sub autoritatea Ministerului Dezvoltării,
Lucrărilor Publice şi Administraţiei. Valoarea totală a celor trei proiecte este de peste 276 de milioane de lei.

De asemenea, la Timișoara va fi construit Institutul Regional de Oncologie (în valoare de 1,15 miliarde de lei), iar la București vor fi extinse Institutul de urgență pentru boli cardiovasculare ”Prof. Dr. C.C. Iliescu” (cu o valoare de 1,40 miliarde de lei) și un ambulatoriu pentru rezonanță magnetică, supraveghere post anestezie și terapie intensivă intermediară post-operatorie în cadrul Centrului medical de diagnostic, tratament și recuperare (15 milioane de lei).

Ordonanța prevede și înființarea Muzeului Național de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România (268,2 milioane de lei), a Memorialului ”Închisoarea Tăcerii” din Râmnicu Sărat și a Centrului Educațional privind Comunismul în România (77,2 milioane de lei).

Tot în ședința de joi, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui nou stadion dedicat fotbalului (categoria 4 UEFA) în Timișoara. Obiectivul va avea o capacitate de 30.000 de locuri, valoarea totală a investiției este de 836.949.000 de lei, iar durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 26 de luni.

”Obiectivele aprobate astăzi sunt proiecte de importanță majoră, așteptate de locuitorii din aceste comunități, care vor contribui la dezvoltarea infrastructurii medicale, culturale, juridice și sportive”, a precizat ministrul Adrian-Ioan Veștea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 26.04.2024 at 10:54

    Măi ce repede aţi anunţat evenimentul. Asta trebuia să fie făcută de PNL, prin reperezentantul lor de vază, unul care nu doarme în politică şi ratează nici o ocazie să iese în faţă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax