Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Primarul Adrian Teban: Construirea liniei Star Transmission la Sebeş reprezintă o pierdere pentru bugetul Cugirului

Publicat

Star Transmission Cugir (STC) continuă să se dezvolte în paralel cu linia de producţie deschisă recent la Sebeş. Este garanţia pe care fostul vicepreşedinte Daimler, Volker Stauch a oferit-o primarului Adrian Teban, care s-a deplasat, marţi, la Cluj, la o întrevedere cu reprezentantul concernului german.
Administraţia cugireană este de părere că înfiinţarea unei noi linii de producţie în Sebeş şi nu în Cugir va afecta negativ bugetul localităţii pe următorii ani, iar consecinţele acestei decizii se vor vedea în dezvoltarea economică administrativă a localităţii. Din acest motiv, cei care au luat această hotărâre trebuie să-şi asume responsabilitatea, în opinia primarului Adrian Teban.

Edilul şef al oraşului Cugir a avut numeroase audienţe cu angajaţi de la STC, care s-au arătat îngrijoraţi că, în perspectiva dezvoltării liniei de producţie de la Sebeş, vor rămâne fără încărcare şi implicit fără locuri de muncă. Din spusele primarului, starea de spirit negativă s-a accentuat în urma mutării unor servicii cu personal TESA de la Cugir la Sebeş, motivul pentru care edilul a dorit să se întâlnească cu investitorul german.

“Pentru a clarifica această situaţie, m-am întâlnit cu fostul vicepreşedinte Daimler, Volker Stauch, cel care a iniţiat colaborarea cu UM Cugir şi căruia administraţia locală i-a înmânat titlul de cetăţean de onoare, ca urmare a bunei colaborări şi a efortului depus pentru deschiderea şi extinderea STC. În urma discuţiilor, domnul Stauch ne-a asigurat de întregul său sprijin pentru dezvoltarea Star Transmission Cugir, în paralel cu investiţia de la Sebeş,  precizând că decizia mutării unor linii de fabricaţie de la Cugir este una managerială, aprobată de către acţionarii germani şi reprezentatul UM Cugir în consiliul de administraţie, Radu Roşianu”, a declarat Adrian Teban.

Primarul Cugirului nu a ascuns faptul că, din punctul său de vedere, locul potrivit pentru crearea unei noi linii de producţie ar fi fost Cugirul: „Având în vedere facilităţile acordate de administraţia locală firmei Star Transmission Cugir, respectiv mutarea liniei electrice de înaltă tensiune şi vânzarea terenului de la PIC, am fost surprinşi de decizia mutării unor spaţii de producţie la Sebeş. Acest lucru cu atât mai mult cu cât, în prezent, activitatea se desfăşoară tot cu angajaţii din Cugir, care sunt nevoiţi să facă naveta, aspect care demonstrează că oraşul nostru deţine resurse umane specializate în domeniul desfăşurat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. giany

    miercuri, 12.06.2013 at 10:10

    adrian teban…este un ***** de primar….mai bine sa plece sa lase pe altcineva….ptr ca el si gasca lui de **** consilieri..***** meciul in cugir….huuuuuuuuu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax