Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Construirea noului sediu al Tribunalului Alba ar putea începe în 2019. Se actualizează documentaţia

Publicat

sediu nou tribunal

Construirea noului sediu al Tribunalului Alba, aşteptată de câţiva ani, ar putea începe din 2019. Potrivit reprezentanţilor instanţei, mai sunt de soluţionat neconcordanţe în documentaţie, referitor la calculul necesarului suprafeţelor.

„Întrucât în cursul anului 2018, în urma analizării documentelor s-au constatat neconcordanţe legate de calculul necesarului suprafeţelor, urmează ca în cursul anului 2019, după soluţionarea acestor neconcordanţe, Compania Naţională de Investiţii să demareze procedura de licitaţie pentru proiectarea și execuţia sediului nou al Tribunalului Alba”, se arată în raportul de bilanţ al instanţei pe anul trecut.

Demersurile pentru construirea noului sediu au început în 2014, prin transferul terenului în suprafaţă de 14.818 mp, situat pe strada Târgului, FN, din domeniul public al Municipiului Alba Iulia şi administrarea Consiliului Local, în domeniul public al Statului Român, prin hotărâre de Consiliu Local. Planul Urbanistic Zonal prevede construcția Tribualului în continuarea cartierului Anghel Saligny, iar construcţia este finanţată de Compania Naţională de Investiţii.

Reprezentanţii instanţei au reamintit parcursul birocratic din 2014 până acum referitor la această investiţie. Potrivit sursei citate, hotărârea de Consiliu Local din 2014 şi nota de fundamentare privind necesitatea şi oportunitatea construirii unui sediu nou pentru Tribunalul Alba au fost transmise Curţii de Apel Alba Iulia, spre aprobare şi apoi au fost înaintate la Ministerul Justiţiei, în vederea întreprinderii măsurilor necesare pentru darea acestui teren în administrarea Ministerului Justiţiei – Tribunalul Alba şi pentru cuprinderea acestei investiţii în Proiectul de buget pe anul 2015.

„La începutul anului 2015, Ministerul Dezvoltării Regionale a demarat Programul naţional de investiţii în infrastructura instanţelor şi parchetelor din reşedinţele de judeţ, incluzând ”Programul naţional de consolidare a infrastructurii instanţelor de judecată aflate în municipiile reşedinţă de judeţ, ce are ca obiectiv principal îmbunătăţirea infrastructurii sediilor instanţelor prin reabilitarea sediilor instanţelor, dar şi execuţia unor noi sedii”. În acest program, este inclusă şi construirea unui sediu nou pentru Tribunalul Alba.

În anul 2017, Ministerul Justiției a finalizat Tema cadru pentru proiectarea instanțelor, iar în baza acesteia Tribunalul Alba a întocmit și înaintat Ministerului Justiției ”Nota conceptuală pentru construirea Sediului Tribunalului Alba”, nr.1069/20.09.2017 avizată și de ordonatorul secundar de credite, precum și ”Tema de proiectare pentru Sediul Tribunalului  Alba”. Pe 1 noiembrie 2017, Nota conceptuală și Tema de proiectare a fost avizată în Consiliul Tehnico – Economic al Ministerului Justiției, cu avizul nr.12.

Ca urmare a solicitării Companiei Naţionale de Investiţii, s-a întocmit „Tema de proiectare pentru Sediu Tribunalul Alba”, cu respectarea conţinutului cadru prevăzut la anexa 2 la Hotărârea de Guvern nr.907/2016, temă care a fost transmisă şi spre ştiinţă Ministerului Justiţiei în iunie 2018.

Noua Temă de proiectare s-a întocmit ţinând cont în acelaşi timp şi de prevederile din Tema cadru de proiectare, care era deja avizată în Consiliul Tehnico-Economic din cadrul Ministerului Justiţiei”, se mai arată în raport.

În 2019 se aşteaptă soluţionarea neconcordanţelor identificate privind suprafeţele necesare şi apoi demararea licitaţiei pentru proiectare şi construire a noului sediu.

Tribunalul Alba şi Judecătoria Alba Iulia ocupă în prezent parterul, mezaninul si etajul 1 al clădirii situate în Alba Iulia, Piaţa Iuliu Maniu, nr. 24, a cărei suprafaţă totală desfăşurată este de 2.800 mp. Etajul 2 şi mansarda clădirii sunt ocupate de parchetele de pe lângă aceste instanţe. Spaţiul ocupat la ora actuală de Tribunal si Judecătorie este total insuficient (circa 5 mp suprafaţă de birou pe persoană), fiind necesară construirea unui nou sediu pentru Tribunalul Alba, urmând ca în viitor, Judecătoria Alba Iulia să ocupe tot spaţiul existent.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 01.02.2019 at 18:36

    O fi greu de ghicit proiectantul ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax