Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consultare cetățenească la Alba Iulia privind viitorul Uniunii Europene. La dezbatere a fost prezent și Ministrul Victor Negrescu

Publicat

O nouă consultare cetățenească privind viitorul Uniunii Europene a avut loc vineri, 14 septembrie la Alba Iulia.  Invitat a fost Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, tema conferinței a fost: „Europa convergenței: inovare și digitalizare“.

Evenimentul, organizat împreună cu Institutul European din România şi beneficiind de sprijinul Universității „1 Decembrie 1918“, s-a bucurat de prezența a numeroși reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale, jurnaliști, exponenți ai mediului asociativ și academic, precum și cetățeni ai judeţului Alba.

În intervenția sa, ministrul delegat pentru Afaceri Europene a subliniat că țara noastră rămâne pe deplin angajată în raport cu obiectivul de definitivare a Pieţei Digitale Unice, ca una dintre temele centrale ale agendei europene.

„România a fost întotdeauna o ţară dinamică şi orientată spre viitor, care a îmbrăţişat rapid şi a valorificat noile tendinţe tehnologice și serviciile digitale. Nu întâmplător am ales să abordăm această tematică la Alba Iulia, oraşul-simbol al Marii Uniri, devenit astăzi orașul-pilot din România unde, în anul Centenarului, se testează 100 de proiecte subsumabile conceptului de smart city“, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

De asemenea, oficialul a subliniat faptul că digitalizarea reprezintă o investiție strategică pentru economia Uniunii Europene, aceasta putând contribui în mod semnificativ la creșterea eficienței și a productivității, precum și la generarea unor economii substanțiale la nivelul cheltuielilor publice. În acelaşi timp, ministrul a menționat că cercetarea și inovarea contribuie în mod direct la prosperitatea Europei și la bunăstarea societății și a cetățenilor europeni, ameliorând condițiile de viață și de muncă ale europenilor, îmbunătățind competitivitatea Uniunii Europene, dar și stimulând creșterea economică și crearea de locuri de muncă.

„Printre obiectivele urmărite de România, atât în calitate de stat membru, cât şi ca viitoare Preşedinţie la Consiliul Uniunii Europene, se numără: reducerea decalajelor digitale, dezvoltarea competențelor digitale, precum și creșterea capacității și a capabilităților concrete ale Uniunii Europene de a contracara atacurile cibernetice şi criminalitatea informatică. În același timp, trebuie să utilizăm și să promovăm toate capacitățile existente de cercetare și inovare în întreaga Uniune Europeană, iar promovarea sinergiilor între toate instrumentele și programele disponibile, precum și stimularea participării tuturor statelor membre sunt importante pentru realizarea obiectivelor stabilite în acest domeniu“, a evidenţiat Victor Negrescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax