Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consultare online privind modificarea planurilor cadru pentru liceu, lansată de Ministerul Educației

Publicat

Ministerul Educației Naționale și Institutul de Științe ale Educației organizează, în perioada 6 – 20 februarie 2018, o consultare prin intermediul unui chestionar online privind proiectele de plan-cadru pentru învățământul liceal. Cadrele didactice, inspectorii școlari, dar și alte categorii de specialiști pot completa chestionarul online. Consultarea este parte a dezbaterii publice privind proiectele de plan-cadru pentru învățământul liceal.

Întrebările vizează „oportunitatea modificării planurilor cadru de liceu”, respectiv dacă este sau nu oportună, „raportul optim între trunchiul comun obligatoriu și disciplinele la decizia școlii în planul cadru”, respectiv un trunchi comun consistent pentru toate filierele, un trunchi comun redus, balansat de o pondere mai mare la decizia școlii, un echilibru între curriculumul obligatoriu și posibilitatea școlii de a promova o ofertă adaptată.

De asemenea, una dintre întrebări este „ce aspecte ar trebui îmbunătățite cu prioritate în cazul planurilor cadru”, cu variantele de răspuns: abordarea multi și inter-disciplinară, clarificarea statutului disciplinelor din curriculumul diferențiat, promovarea unor discipline noi, alături de cele tradiționale, eliminarea unor discipline, ajustarea numărului de ore.

Ministerul Educației recomandă parcurgerea, în prealabil, a celor 3 propuneri de plan-cadru supuse dezbaterii, precum și a profilului de formare al absolventului de liceu.

Suplimentar, pe lângă răspunsurile propriu-zise, pot fi făcute, dacă este cazul, observații și propuneri în spațiile special dedicate.

„Menționăm că scopul acestei consultări publice nu vizează strict alegerea uneia dintre cele 3 variante propuse spre dezbatere, ci găsirea unei soluții optime.

Nu se solicită date cu caracter personal, iar răspunsurile sunt confidențiale și vor fi utilizate doar în scopul consultării”, arată comunicatul Ministerului Educației.

Consultă aici chestionarul online privind cele trei propuneri de plan-cadru pentru învățământul liceal.

Vezi aici Proiectele planurilor-cadru pentru învățământul liceal (ciclul inferior și ciclul superior) – filiera teoretică.

Vezi aici profilul de formare al absolventului de liceu.

sursa: edu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax