Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consultare publică inedită: USR PLUS întreabă cetățenii din Alba Iulia cu cine să facă alianță în consiliul local: PSD sau PNL?

Publicat

Alianța USR-PLUS lansează o consultare cetățenească pentru a decide cu cine să formeze majoritatea politică în Consiliul Local Alba Iulia.

Consultarea „Albaiulienii hotărăsc majoritatea în Consiliul Local” se va desfășura timp de trei zile în stradă, dar și on-line. Cetățenii sunt invitați să decidă dacă USR-PLUS trebuie să facă alianță în Consiliul Local Alba Iulia cu viitorii consilieri locali ai Partidului Social Democrat sau cu cei ai Partidului Național Liberal, au anunțat joi reprezenanții Alianței.

Cum se va desfășura

Echipe ale Alianței vor parcurge la pas cartierele orașului pentru a întreba albaiulienii cum vor să arate majoritatea politică din Consiliul Local Alba Iulia, iar în paralel un sondaj similar va avea loc pe pagina de internet a noului primar ales Gabriel Pleșa (www.gabrielplesa.ro).

Consultarea va fi deschisă de vineri de la ora 0:00 până duminică la ora 24:00.

„Albaiulienii au câștigat Primăria Municipiului Alba Iulia și este normal ca tot ei să decidă ce majoritate politică va guverna la nivel local. USR-PLUS își asumă cu responsabilitate și deschidere totală preluarea administrației locale la Alba Iulia. Decizia formării majorității politice în Consiliul Local puteam să o luăm într-un sediu de partid, însă am decis să oferim cetățenilor această putere.

Mergem în stradă să îi întrebăm pe oameni și totodată îi invităm să voteze on-line într-un exercițiu de democrație participativă care, din informațiile pe care le avem, este o premieră în viața politică din România.

Am promis că sunt primarul tuturor albaiulienilor și de aceea este corect ca decizia privind viitoarea majoritate locală să fie luată de toți cetățenii, indiferent ce opțiune politică au avut duminică.

Alegerile au trecut și acum avem de administrat un oraș, iar acest lucru trebuie făcut cu responsabilitate în viitorul Consiliu Local și în Primăria Alba Iulia. Consiliul Local va fi format din oameni care trebuie să dezbrace haina politică și să pună pe primul plan interesul orașului și al albaiulienilor. Vă invit astfel, dragi albaiulieni, să participați și la deciziile politice privind viitorul orașului vostru. Am câștigat împreună, decidem împreună!”, a transmis Gabriel Pleșa, noul primar ales al municipiului Alba Iulia.

Pleșa mai anunță totodată faptul că își propune ca acest gen de consultări cetățenești să fie făcute pentru orice decizie sau proiect cu importanță majoră pentru municipiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

12 Comentarii

12 Comentarii

  1. marius

    joi, 01.10.2020 at 10:36

    pagina gabrielplesa pare nefunctionala

  2. Andreea

    joi, 01.10.2020 at 11:05

    Cu niciun partid, deoarece fiecare isi vede interesul politic.Deci ar fi bine sa nu faceti aliante…

  3. Catargiu Vasile

    joi, 01.10.2020 at 11:39

    Un pas urias pentru democratie …Primul pas spre democratie directa.

  4. Cetatean

    joi, 01.10.2020 at 11:45

    Cu PNL, si ar face bine sa se inteleaga, pentru binele orasului.

    Si lui Roman sa ii fie rusine cu declaratia aia. Poate atitudinea asta o contribuit la pierderea primariei. De neimaginat, nu?!

  5. pilu

    joi, 01.10.2020 at 11:55

    Cum sa faci alianta cu cel care vrea sa te distruga ? O fi impotriva firii, dar e mult mai bine in acest moment.Destul si-au batut joc de albaiulieni PDL-istii din PNL.

  6. Maria

    joi, 01.10.2020 at 12:20

    Cu oricine ati face alianta in consiliul local, principal este sa va intelegeti.Opozitia sa nu incerce sa se opuna voturilor in ceea ce priveste un anumit proiect pentru dezvoltarea orasului.In 24 de ani domnul Hava cu gasca dansului nu a facut absolut nimic in acest oras.Santurile cetatii le-a facut din fonduri europene insa doar atat.Nu avem infrastructura, nu avem crese, zona Dedeman este foarte slab dezvoltata, este mizerie.Uitati-va ce autorizatii s-au dat in timpul mandatului domnului Hava, blocuri construite langa case, nealiniate corect, in cetate pe Bulevardul Revolutiei este ca in Turcia in bazar cu acele spatii la parter.Luati exemplu de la domnul primar Damian si schimbati acest oras.Stimati domni din PSD SI PNL faceti ceva pentru acest oras pentru ca si dvs.locuiti aici.Nu va mai mai urmariti doar interesele proprii ci si ale cetateniilor pentru ca peste patru ani vor fi din nou alegeri si veti fi taxati iarasi la voturi.Generatia s-a schimbat, vrem schimbare si nu o sa mai toleram nimic din partea voastra.

  7. Johnson &Johnson

    joi, 01.10.2020 at 14:52

    Sa faca alianta cu PSD condus de Iliescu , ca nah tot vor sa faca un pas inainte 🙂 ca inainte era mai bine :)…chiar stupida consultare. Dupa ce PSD SI-A BATUT JOC DE TARA CHIAR ITI PUI ASEMENEA INTREBARI? Trebuie sa fi handicapat sa pui intrebari de genul asta….

  8. pilu

    joi, 01.10.2020 at 18:02

    J&J, n-ai inteles ca nu PSD-ul conduce ? Sa faci alianta cu cel ce se da PNL-ist si el este vopsit? Ajungem la ce ai spus mai devreme numai ca e vorba de PDL.

  9. Mara

    vineri, 02.10.2020 at 14:03

    Fara doar si poate cu PNL. Ignorati l pe Roman! I au dat orgoliile pe dinafara!

  10. dolfi

    vineri, 02.10.2020 at 20:41

    PSD-ul ar trebui sters din istorie! Voi sunteti normali la cap mai oameni buni? PSD-ul cel care a dat startul si a sustinut devalizarea industriei, agriculturii, a educatiei si a sistemului de sanatate? PSD-ul care a birocratizat STATUL Roman?

    Aerisiti naibii incaperea aia de la USR, ca a scazut oxigenul… ce naiba!?

  11. Camelian Propinatiu

    luni, 05.10.2020 at 00:27

    Sondajul s-a făcut deja la alegeri: 9 consilieri PNL şi numai 4 consilieri PSD.

  12. Catargiu Vasile

    miercuri, 07.10.2020 at 13:51

    Evident…cu PNL…Politicile liberala sunt pentru dezvoltare economica…prin care sa se faca posibile politicile sociale…dar…ideia consultarii cetatenilor…pe proiectele vfiitoare… prin astfel de mecanisme…online…este benefica democratiei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax