Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consultaţii medicale şi stomatologice gratuite pentru elevii din Cugir

Publicat

Inaugurare Cabinet Medical Scolar - Cugir

Începând de joi, elevii şi preşcolarii din Cugir beneficiază de serviciile unui cabinet medical şcolar modern. Vechiul cabinet al Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 2 a fost reorganizat şi modernizat; au fost făcute compartimentări – salon medical şi salon stomatologic –, a fost amenajată o sală de aşteptare, o sală de tratamente, o sală pentru deşeuri medicale şi un grup sanitar.

Cabinetul a fost inaugurat marţi, când a fost oficiată o slujbă de binecuvântare, în prezenţa primarului Adrian Teban, a viceprimarului Rodica Florea – iniţiatorii proiectului, a directorului  Şcolii Nr. 2, Gabriela Lupu, a membrilor Consiliului de Administraţie a Spitalului orăşenesc Cugir şi  a celor doi medici, care vor funcţiona în cadrul cabinetului medical şi stomatologic.

Conform administraţiei cugirene, consultaţiile stomatologice vor fi făcute în continuare de doctorul Ştefan Miere, care îşi va relua serviciul începând cu 1 ianuarie 2011. Totodată, la cabinetul medical şcolar, consultaţiile vor fi asigurate de doctorul  Ludwig Karlheinz, medic primar pediatru cu experienţă în ţară şi străinătate, care, până la încadrarea unui medic şcolar, a acceptat să presteze servicii medicale, ca persoană fizică autorizată.

Astfel, din 2 decembrie, în zilele de luni, marţi şi joi, între orele 8.00 şi 12.00, doctorul Ludwig Karlheinz va acorda, în regim privat, consultaţii de medicină şcolară şi pediatrie, precum şi consiliere în probleme de pediatrie şi puericultură, pe bază de programare, la numărul de telefon 0748686877.

Costul consultaţiilor pentru copiii din Cugir, cuprinşi într-o formă de învăţământ va fi suportat de Serviciul Public de Asistenţă Socială, în baza unui contract încheiat cu persoana fizică autorizată. Copiii din altă localitate, sugarii sau cei care nu frecventează căminul sau o grădiniţă vor putea beneficia de consultaţii sau consiliere contra cost, după cum au anunţat autorităţile publice locale cugirene.

Primarul Adrian Teban consideră că, până când Spitalul Orăşenesc Cugir va fi adus la parametrii corecţi de funcţionare, acest cabinet  va fi extrem de util pentru copiii din localitate, având în vedere serviciile de calitate.

Menţionăm că la acest cabinet nu se pot scrie reţete gratuite sau compensate şi nici  nu se pot înscrie copii pe “lista medicului”, acesta neavând contract cu Casa de Asigurări de Sănătate. Un alt aspect care trebuie cunoscut este acela că nu se va acorda asistenţă de urgenţă; aceasta va fi asigurată de către medicul de familie sau de secţia de pediatrie din spital şi de serviciul de gardă al Spitalului orăşenesc Cugir.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax