Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consumatorii mai precauți în fața creșterii costurilor și a schimbărilor climatice. Studiu

Publicat

Consumatorii se adaptează la o viață mai simplă în fața creșterii costurilor de trai și schimbărilor climatice.

94% dintre consumatorii de pe întreg globul manifestă îngrijorare față de costul vieții, în timp ce aproape 89% se declară preocupati de schimbările climatice, arată EY Future Consumer Index, citat de Agerpres.

Consum responsabil și preocupări pentru viitor

Rezultatele celei de-a 13-a ediții a EY Future Consumer Index (FCI) arată că 94% dintre consumatorii globali sunt îngrijorați de costul vieții, în timp ce aproape 89% sunt preocupați de impactul schimbărilor climatice.

În fața acestor provocări, consumatorii devin mai conștienți și mai precauți, cu 54% planificând să cumpere mai puțin în viitor pentru a economisi bani și 39% intenționând să cheltuiască mai puțin pentru a sprijini mediul înconjurător.

Tendințe în consumul responsabil

Majoritatea consumatorilor (73%) adoptă strategii pentru economisirea banilor, iar 49% consideră că nu au nevoie de articole noi.

Categorie de produse precum accesorii de modă, jucării și gadgeturi, îmbrăcăminte și încălțăminte intră în topul listei pentru care consumatorii intenționează să cheltuiască mai puțin.

În plus, 80% plănuiesc să reducă cheltuielile sociale, petrecând mai mult timp acasă.

Cum se adaptează consumatorii la schimbările climatice

O creștere de 16 puncte procentuale a consumatorilor care fac cumpărături online în acest sezon festiv arată adaptarea la noile condiții și preocupările legate de schimbările climatice.

Efectele schimbărilor climatice, cum ar fi creșterea costurilor energetice și modificările în recolte, au determinat 42% dintre consumatori să ia în considerare schimbarea alimentelor consumate.

Sărbători și cumpărături responsabile

Cu toate acestea, consumatorii nu renunță la tradițiile de cumpărături, cu 61% planificând să facă achiziții de Black Friday și Singles’ Day.

Studiul arată că 71% intenționează să amâne cumpărăturile până la evenimentele promoționale, indicând o planificare atentă a cheltuielilor.

Generații mai în vârstă adoptă comportamente durabile

Rezultatele indică o schimbare de atitudine în rândul generațiilor mai în vârstă care adoptă comportamente durabile.

Baby boomerii sunt mai activi în adoptarea unor obiceiuri responsabile, precum utilizarea pungilor reutilizabile și reciclarea ambalajelor.

Impactul schimbărilor climatice asupra locuințelor și locațiilor

Studiul dezvăluie că 48% dintre consumatorii din generația Z și mileniali se relochează sau se gândesc să se relocheze în zone cu o climă mai blândă, iar 62% își adaptează sau plănuiesc să își adapteze locuințele la schimbările climatice.

Concluzii și perspective

Georgiana Iancu, partener EY România, subliniază că consumatorii români, în fața provocărilor financiare, își adaptează stilul de viață, iar obiceiurile privind un consum mai sustenabil pot fi efectul, nu obiectivul acestora.

EY Future Consumer Index evidențiază nevoia consumatorilor de a cumpăra mai bine pentru ei și pentru planetă, generând astfel o schimbare semnificativă în comportamentul de cumpărare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax