Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Consumatorii nu mai sunt obligaţi să păstreze ambalajul original al produselor pentru a beneficia de garanţie. Modificări în legislaţie

Publicat


cutie coletCutia originală a unui produs nu mai trebuie păstrată de către consumatori, pentru a fi prezentată atunci când vor să beneficieze de garanţie. Noua lege a amabalajelor, care a intrat în vigoare, prevede că drepturile unei persoane nu pot fi condiționate de păstrarea ambalajelor originale ale produselor. Service-urile pot fi amendate cu până la 25.000 de lei dacă nu respectă legea.

„Se interzice condiționarea, sub orice formă, a drepturilor legale ale consumatorilor referitoare la produsul cumpărat de păstrare a ambalajului”, se arată în actul normativ intrat în vigoare în 30 noiembrie.

Legea 249/2015 conţine prevederi privind amenzi pentru colectarea neselectivă a deşeurilor de ambalaje şi clarificări și în ceea ce privește obligativitatea păstrării cutiei originale în care a fost livrat/cumpărat un anumit produs.

Citeşte şi Amenzi de până la 25.000 de lei pentru necolectarea selectivă a deșeurilor de ambalaje. Alte sancțiuni pentru firme

Astfel, în cazul în care un operator economic condiționează repararea sau schimbarea unui produs aflat în garanție pe baza existenței ambalajului original al acestuia, cumpărătorul poate face plângere la Autoritatea Națională a Protecției Consumatorului. În urma verificărilor ANPC, comerciantul poate primi o amendă cuprinsă între 10.000 și 25.000 de lei.

Ce documente sunt obligatorii la prezentarea la service

Chiar dacă nu mai este obligatorie păstrarea ambalajului original, există alte două documente care nu trebuie să lipsească niciunei persoane care se prezintă la service.

Legislația românească stipulează că, pentru acordarea garanției, o persoană are nevoie doar de certificatul de garanție și de factură. De menționat că pe factură trebuie să fie lizibile datele de identificare ale vânzătorului. Nu aveți nevoie nici de accesoriile originale ale produsului.

sursa: avocatnet.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

APIA: Fermierii pot depune până la 31 decembrie cererile de acord pentru ajutorul privind acciza la motorină în 2020. CONDIȚII

Publicat

apia alba iulia

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 31 decembrie 2019 inclusiv, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2020, la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora sunt […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Artificii de Revelion prin achiziție directă, la Alba Iulia. Cât durează spectacolul

Publicat

Primăria Alba Iulia a demarat procedura de achiziție directă a spectacolului de artificii de Revelion 2019-2020. Instituția nu a făcut publică și valoarea estimată a achiziției, însă, potrivit reprezentanților ei, va fi selectat ofertantul cu prețul cel mai mic.  Spectacolul va avea minim 3 puncte de tragere sincronizate, ”cu efecte simetrice”, scriu reprezentanții Primăriei Alba […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

O mașină a luat foc în localitatea Izvorul Ampoiului. Intervin pompierii din Alba Iulia și Zlatna

Publicat

pompieri

Un autoturism din localitatea Izvorul Ampoiului a luat foc marți seara, în jurul orei 17.50.  Pentru stingerea focului s-au deplasat la fața locului pompierii din Alba Iulia și serviciul voluntar din Zlatna cu două autospeciale de stingere.  Știre în curs de actualizare.   

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU la Câmpeni: o casă a fost cuprinsă de flăcări în zona Fața Abrudului

Publicat

pompieri

O casă din zona Fața Abrudului, Câmpeni, a luat foc marți seara, în jurul orei 17.40. Potrivit ISU Alba, la fața locului, pentru stingerea incendiului s-au deplasat pompierii din Câmpeni cu două autospeciale și o ambulanță SMURD.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate