Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consumul de alcool, legat de mai multe tipuri de cancer. Ce afecțiuni previn cafeaua, produsele lactate și cerealele. Studiu

Publicat

Consumul de alcool este legat de mai multe tipuri de cancer, inclusiv cele de la nivelul capului şi gâtului. În plus, studiul recent, realizat de echipe internaţionale conduse de Imperial College London, a evidenţiat legătura dintre alcool şi cancerul la sân şi ficat, potrivit The Guardian.

De asemenea, studiul asociază consumul a cel puţin o ceaşcă de cafea zilnic cu un risc mai mic de a dezvolta cancer hepatic şi carcinom bazocelular al pielii, cu efectele observate atât pentru cafeaua cofeinizată, cât şi pentru cea decofeinizată.

În plus, cercetătorii au descoperit că produsele lactate şi cerealele integrale reduc riscul de cancer colorectal.

Giota Mitrou, directorul cercetării şi inovării la World Cancer Research Fund (WCRF), care a finanţat cercetarea, a declarat: „Această revizuire confirmă dovezile pe care le avem pentru alcool şi cafea în legătură cu cancerul. Cercetările suplimentare trebuie să înţeleagă mai bine mecanismele implicate în asocierea dintre cafea şi cancer, precum şi între alcool şi diferite subtipuri de cancer”.

Alcoolul creşte riscul de cancer deoarece, atunci când este metabolizat, se descompune în substanţe chimice care se pot lega de ADN, rezultând mutaţii care ar putea deveni canceroase.

Alcoolul poate creşte, de asemenea, nivelul hormonilor legaţi de dezvoltarea unor tipuri de cancer la sân. În general, cu cât o persoană consumă mai multe băuturi alcoolice, cu atât este mai mare riscul de a dezvolta unul dintre cancerele asociate, au descoperit oamenii de ştiinţă.

În schimb, cafeaua se crede că are proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care pot proteja împotriva bolilor declanşate de inflamaţii precum cancerul.

Studiul a analizat datele din 860 de recenzii ale studiilor publicate, care au cercetat asocierea dintre consumul de alimente şi nutrienţi şi riscul de a dezvolta 11 tipuri de cancer diferite.

Deşi cercetătorii au descoperit legături slabe între cancer şi majoritatea tipurilor de alimente şi băuturi, dovezile privind riscul crescut din cauza consumului de alcool şi riscul redus pentru cei care consumă cafea şi produse lactate au fost puternice pentru cele 11 tipuri de cancer pe care le-au analizat.

sursă: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax