Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cont unic pentru plata amenzilor, cu bază de date comună la Finanţe şi Interne. Planuri la Guvern pentru sistem centralizat

Publicat

amenziAmenzile contravenţionale vor fi plătite într-un cont unic, procedura urmând să fie centralizată, într-o bază de date comună cu Ministerul de Interne, a anunţat ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov. Acesta a recunoscut că sunt numeroase cazurile în care trezoreriile locale impută sume deja achitate.

Vâlcov a arătat că există deficienţe de evidenţă a plăţilor amenzilor, a căror recuperare este în acest moment în responsabilitatea autorităţilor locale, iar realizarea unui cont unic de plată şi centralizarea acestora ar duce la evitarea unor situaţii în care contribuabilii sunt nevoiţi să achite de mai multe ori aceeaşi sumă.

Ministrul Finanţelor a prezentat, joi, într-o conferinţă de presă comună cu premierul Victor Ponta, mai multe proiecte ale ministerului în acest an, printre care se numără modificarea legilor finanţelor publice şi finanţelor publice locale, precum şi a legii privind prevenirea şi combaterea evazunii fiscale.

Totodată, Ministerul Finanţelor va dezvolta un program informatic privind angajarea şi utilizarea resurselor bugetare la fiecare instituţie publică şi un normativ de cost aplicabil tuturor instituţiilor din România, care va duce la o reducere cu 10-20% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii.

Vâlcov a reamintit şi de propunerile privind înfiinţarea unei bănci de dezvoltare în cadrul Eximbank, loteria bonurilor fiscale şi acceptarea plăţilor prin card prin trezoreria statului. Ministrul Finanţelor a anunţat extinderea programului „Prima Casă”, suplimentarea fondurilor alocate şi lărgirea cadrului de aplicare.

sursa: mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. MIHAELA

    joi, 22.01.2015 at 11:03

    „Trezoreriile locale impută sume deja achitate” pentru ca, eu, persoana amendata nu trimit copie de pe chitanta la organul constatator, iar acesta trimite pv in original la adresa de domiciliu unde se debiteaza din nou.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax