Connect with us
Publicitate

AIUD

Contabilul Primăriei Mirăslău ARESTAT la domiciliu. A semnat în locul primarului și a plătit ilegal facturi de peste 140.000 lei

Publicat

primarie miraslau

Contabilul Primăriei Mirăslău a fost arestat la domiciliu, fiind cercetat pentru uzurparea funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale. Acesta este acuzat că a falsificat semnătura primarului și a achitat astfel, ilegal, facturi în valoare de peste 140.000 de lei către trei firme care nu livraseră marfa. Primăria s-a constituit parte civilă în dosar.

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, procurorii au dispus, luni, 17 februarie, punerea în mișcare a acțiunii penale faţă de un inculpat în vârstă de 49 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de uzurparea funcţiei şi fals material în înscrisuri oficiale.

”În cursul lunii aprilie 2019, inculpatul, în calitate de contabil în cadrul Primăriei Comunei Mirăslău, ar fi îndeplinit acte care nu intrau în sfera atribuţiilor sale de serviciu, în sensul că a contrafăcut semnătura primarului pe mai multe ordine de plată şi a achitat facturi, în valoare totală de 143.140 lei, unui număr de trei societăţi comerciale, fără ca marfa aferentă să fi fost recepţionată de primărie. Societăţile comerciale au beneficiat astfel de un folos necuvenit, iar Primăriei Comunei Mirăslău i-a fost cauzată o pagubă în cuantum de 143.140 lei, sumă cu care aceasta s-a constituit parte civilă în cauză”, transmite Parchetul, într-un comunicat.

Procurorul a dispus reţinerea inculpatului şi a propus luarea măsurii arestării preventive faţă de acesta. Marți, 18 februarie, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Alba Iulia a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpat.

”Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, sub nici o formă, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, precizează sursa citată.

sursă foto: Captură ecran Google Maps.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax