Connect with us
Advertisement

EVENIMENT

Contabilul şef al IPJ Alba, trimis in judecată de DNA


Publicat

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată a lui Marcel Ciocârlan – ofiţer de poliţie cu funcţia de contabil şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba – se preciza într-un comunicat transmis de Biroul de Informare şi Relaţii Publice al DNA.
În sarcina lui Marcel Ciocârlan s-au reţinut infracţiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice – dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, uz de fals, instigare la infracţiunea de fals intelectual şi instigare la infracţiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta, au mai fost trimişi în judecată şi Adrian Ciugudean – agent de poliţie cu funcţia de gestionar în cadrul Serviciului Logistic al IPJ Alba, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunile de complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice – dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, fals intelectual, uz de fals. De asemenea, este acuzat şi Ioan Jurje-Vale, administrator la SC „Textil Division” SRL Baia Mare, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunile de fals în

înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice – dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au scos in evidenţă faptul că: „În cursul anului 2006, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Alba a efectuat o achiziţie publică de articole de îmbrăcăminte (impermeabile) prin procedura cererii de ofertă, câştigătoarea stabilită fiind firma S.C. TEXTIL DIVISION S.R.L. Baia Mare, firmă având ca asociat şi administrator pe inculpatul Jurje Vale Ioan.
La data de 15 decembrie 2006, în calitate de contabil şef al I.P.J Alba şi responsabil cu exercitarea controlului preventiv propriu pentru această unitate de poliţie, inculpatul Ciocârlan Marcel a dispus efectuarea în mod nelegal a plăţii în sumă totală de 151.414,41 lei către S.C. TEXTIL DIVISION S.R.L. Baia Mare pentru achitarea unui număr de 511 impermeabile cumpărate conform contractului de furnizare de produse, deşi în realitate au fost executate şi predate doar 109 impermeabile comandate.
În felul acesta, s-a cauzat o pagubă în patrimoniul Inspectoratului General al Poliţiei Române în cuantum total de 119 116,62 lei (reprezentând contravaloarea bunurilor nepredate şi neexecutate la data respectivă), suma respectivă reprezentând avantaj patrimonial pentru firma S.C. TEXTIL DIVISION S.R.L. Baia Mare.
La instigarea inculpatului Ciocârlan Marcel, administratorul firmei SC TEXTIL DIVISION SRL BAIA MARE, inculpatul Jurje Vale Ioan, a întocmit cu menţiuni necorespunzătoare adevărului factura fiscală pentru cantitatea de 511 impermeabile şi preţul total de 151 414,41 lei.
De asemenea, contabilul şef Ciocârlan Marcel a solicitat întocmirea în fals şi a notei de recepţie şi constatare diferenţe, în care s-a menţionat în mod necorespunzător că au fost recepţionate 511 impermeabile, cerându-i coinculpatului Ciugudean Adrian să semneze nota de recepţie.
Totodată inculpatul Ciocîrlan Marcel a solicitat inculpaţilor Ciugudean Adrian şi Jurje Vale Ioan întocmirea unui proces verbal de custodie în care să se consemneze împrejurarea necorespunzătoare adevărului privind predarea în custodie a unui număr de 402 impermeabile, deşi aceste bunuri nu au fost predate unităţii de poliţie, în condiţiile în care în concret nu erau confecţionate.
Pe baza acestor înscrisuri, inculpatul Ciocârlan Marcel a dispus efectuarea plăţii sumei totale de 151 414,41 lei către firma SC TEXTIL DIVISION SRL Baia Mare.


IGPR – parte civila pentru contravaloarea bunurilor contractate si neexecutate

Inspectoratul General al Poliţiei Române s-a constituit parte civilă în cauză, cu suma de bani care reprezintă contravaloarea bunurilor contractate şi ulterior neexecutate, dar recepţionate în fals şi plătite de beneficiarul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Alba.
În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra bunurilor imobile aparţinând inculpatului Ciocârlan Marcel până la concurenţa sumei reprezentând valoarea prejudiciului.
Nu au fost identificate bunuri aparţinând inculpaţilor Ciugudean Adrian şi Jurje Vale-Ioan în vederea luării măsurilor asiguratorii.”

Dosarul a fost trimis spre judecare la Judecătoria Alba Iulia si, până la finalizarea procesului, persoanele în cauză beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Contabilul şef Marcel Ciocârlan a mai fost cercetat de DNA pentru instalarea în sediul IPJ a unor automate de cafea, fără licitaţie.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


TOP articole in ultimele zile

Advertisement

EVENIMENT

Două persoane din Sibiu și Mureș, decedate din cauza coronavirusului. Bilanțul morților a ajuns la 82

Publicat

Numărul persoanelor decedate, din cauza coronavirusului, pe teritoriul României, a ajuns la 82. Autoritățile au mai comunicat încă două cazuri provocate de noul virus. 

Deces 81

Bărbat, 70 ani, jud Sibiu. Internat în 26.03.2020 în Spitalul Clinic de Urgență Județean Sibiu. Decedat în 30.03.2020.

Confirmat în data de 31.03.2020 Comorbidități: Insuficiență renală cronică cu dializa boală cardiovasculară. Contact cu soția, deces COVID numărul 51. Împreună au fost în urma cu aproximativ 3 săptămâni în Turcia pentru tratament.

Deces 82

Bărbat, 70 ani, jud Mureș.

Se solicită ambulanță în dimineața de 31.03.2020. Internat în 31.03.2020 în Spitalul Clinic de Urgență Județean Mureș, transferat la Spitalul Clinic -sectia Boli Infecțioase, după prânz starea de sănătate se deteriorează.

Decedat în 31.03.2020, dupa pranz Confirmat in data de 31.03.2020 În cartierul unde locuiește este confirmat un alt caz COVID 19. Ancheta epidemiologică este în curs.

Continue Reading
Advertisement

EVENIMENT

UPDATE: Un nou caz de coronavirus la Alba. Bărbat din Zlatna, testat pozitiv și internat la secția de infecțioase din Alba Iulia

Publicat

coronavirus

A fost confirmat un nou caz de coronavirus pe teritoriul județului Alba. Este vorba despre un bărbat din Zlatna, care momentan se află internat la secția de Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia.

Potrivit surselor medicale Alba24.ro, bărbatul a fost adus la Alba Iulia, luni 30 martie. Acestuia i s-a făcut testul pentru coronavirus, iar rezultatul ulterior a fost pozitiv.

Bărbatul are 77  ani de ani, suferă de diabet, iar luni cînd s-a prezentat la SJU Alba, prezenta frisoane și temperatură.

Acesta a fost internat și izolat în cadrul secției de boli infecțioase.

Numărul cunoscut de cazuri de coronavirus pe teritoriul județului Alba, momentan se ridică la cinci: trei persoane internate la Spitalul Județean Alba, o persoană asimptomatică aflată în carantină la domiciliu, iar un caz -primul pacient testat pozitiv în Alba-  a fost declarat vindecat și externat.

UPDATE: Comunicatul Spitalului Județean Alba:

Un bărbat în vârstă de 77 de ani a fost adus, în cursul zilei de 30 martie 2020, la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, după ce la domiciliul său a prezentat febră și frisoane. Acesta este internat în cadrul secției de Boli infecțioase, singur într-un salon special amenajat pentru cazurile COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).

I-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19, care au fost analizate în cadrul laboratorului Direcției de Sănătate Publică Alba. Potrivit rezultatului testării, din data de 31.03.2020, bărbatul este infectat cu noul coronavirus.

Conform anchetei epidemiologice, pacientul nu a călătorit într-o zonă afectată de COVID-19 și nu a venit în contact cu o persoană confirmată cu această boală. În prezent, starea sa generală de sănătate este bună, pacientul fiind afebril, dar sub atenta supraveghere a cadrelor medicale.

Acesta este al patrulea caz de COVID-19 internat la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia. La această oră, la SJU Alba Iulia, se află internați trei pacienți infectați cu noul coronavirus, unul fiind declarat vindecat și externat.

Îi rugăm pe toți cetățenii județului Alba să respecte cu strictețe recomandările și măsurile impuse de autoritățile de sănătate publică și ale autorităților implicate în combaterea pandemiei COVID-19.

Continue Reading
Advertisement

EDUCAȚIE

Modul de clase digitale pentru hobby-urile tinerilor, lansat de Ministerul Educației. Întâlniri cu profesioniști și traineri

Publicat

Ministerul Educației anunță că lansează miercuri, 1 aprilie, un modul de clase digitale dedicat adolescenților. Clasele sunt derulate în cadrul proiectului „Reacție pentru educație”, realizat de Ministerul Educației și Narada și vor avea durata de o oră.

Potrivit ministerului, în cadrul modulului Naradix tinerii vor interacționa cu profesioniști din social media, personal branding, dezvoltare personală, tehnologie, inteligență artificială sau educație financiară, toate susțiute de vloggeri celebri, oameni de business sau traineri cunoscuți.  Aceștia îi vor ajuta pe elevi să transforme carantina într-o reală oportunitate de învățare.

Programul întâlnirilor NaradiX din această săptămână:

Miercuri, 1 aprilie, inițiatoarele Naradix (Andra Munteanu și Armina Dobrică) sunt în direct cu Bianca Adam, unul dintre cei mai cunoscuți și autentici vloggeri români, cu peste 1,5 milioane de fani pe YouTube. Andra și Armina răspund întrebărilor surpriză pregătite de Bianca, dezvăluind astfel programul pentru următoarele săptămâni.

Joi, 2 aprilie, userii vor putea intra în legătură online cu Dr. Mihail Pautov, medicul cu cel mai mulți followeri pe Instagram. Medicul va explica pe îndelete de ce e important să rămânem acasă pe perioada carantinei, cum să ne protejăm de virus și cum pot evolua lucrurile în continuare.

Pe 3 aprilie, Urania Cremene vorbește despre cum pot fi gestionate sănătos emoțiile în timpul izolării, ce putem face pentru a ne simți cât mai bine chiar dacă nu ieșim din casă și cum putem folosi timpul liber în mod constructiv.

În săptămânile următoare e așteptat la NaradiX și Mircea Bravo, vloggerul neconvențional care a făcut-o celebră pe Tanti Lenuța, în rolul de bunică. Mircea e recunoscut pentru modul unic în care reușește să facă vlogging responsabil, iar multe din vide-ourile lui transmit mesaje relevante și puternice în comunitate.

Se alătură inițiativei:

  • George Bonea, a.k.a. Speaker Demotivațional
  • Alexandra Nechita – pe care o știm de mult ca „micuța Picasso”
  • Anca Baniță – unul dintre inițiatorii “Let’s do it, Romania!”, cel mai mare proiect de voluntariat din România
  • Dan Oroș – Head of Marketing Google și YouTube România
  • Adrian Maniuțiu – specialist în comunicare și co-fondator EM360
  • Beatrice Galațanu – trainer, fondator My HR Lab și omul care ajută companiile să se conecteze la noile generații
  • Andrei Dunuță – speakerul care și-a propus să dezvolte vorbitul public în România și România prin vorbitul în public
  • Sebastian Honciuc – cunoscut în comunitatea de gaming ca “tatastrumf”, Marketing Manager PGL

În total, peste 20 de profesioniști au răspuns într-o singură săptămână apelului Naradix și sunt pregătiți să între în direct cu tinerii, pentru discuții interactive dintre cele mai interesante.Întâlnirile vor fi transmise LIVE pe pagina de Facebook Narada iar mai apoi înregistrările vor fi disponibile și pe canalul de YouTube Narada.

Continue Reading
Advertisement

ACTUALITATE

VREM TRANSPARENȚĂ: Semnează petiția pentru garantarea libertății de exprimare a presei, în timpul pandemei de coronavirus

Publicat

Vrem garantarea libertății de exprimare a tuturor jurnaliștilor, astfel încât informațiile livrate publicului să fie transparente, clare și exacte, pentru a avea măsura reală din punct de vedere economic și social, cu privire la felul în care criza generată de Covid 19 în România afectează cetățenii. 

De asemenea avem nevoie pentru a transmite informații concrete, de date precise privind capacitățile de testare ale populației, nivelul dotărilor din spitale și cazurile aparute la nivelul fiecărui județ, nu doar o statistică transmisă odată pe zi la ora 13.00.

Semnează petiția către autorități inițiată de Mihai Dan Coșer, pentru garantarea transparenței și informarea corectă a cititorilor de către presă AICI.

De ce este important?

”Când te ascunzi în spatele cifrelor, e aproape sigur că acestea îți vor exploda în față. Cam așa a fost și la Colectiv, dar deja statul avea multe vieți pe conștiință.

Vrem să știm cu adevărat cum stăm, nu să aflăm după o săptămână și după mulți morți numărați…

Toată lumea pricepe că e criză, că i-a luat pe toți pe sus, că până și bogații lumii n-au dat-o la pace cu virusul. E și la noi, ca și la ei.

Deci, cui mai ajută să pupi mâna superiorului și să-i vinzi gogoși omului? Eu, personal, acum, am o problemă. Vreau să știu câte teste se fac pe zi în toate județele, cât de repede se livrează rezultatele. Onestitatea ne ajută să înțelegem prin ce trecem!

În clipa asta, am prieteni din presă care aruncă-n joc sursele. Alea hulite, ce reprezintă subconștientul tuturor instituțiilor de stat, față de care șefimea reacționează ca la curentul electric trecut prin corp.

Și sursele zic câteva zeci.

La starea în care suntem toți, avem nevoie de fărâma aia de adevăr care să ne facă să reacționăm normal. Brusc ne îndoim că adevărul mai folosește la ceva?

Toate neajunsurile le înțelegem! Sunt multe și ne-am obișnuit să trăim cu ele. Fiți sinceri, e singurul lucru pe care-l puteți garanta românilor în nenorocirea asta!!!” a scris Mihai Coșer în petiție.

Continue Reading
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement