Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CONTAINERE de gunoi SUBTERANE pentru asociațiile de proprietari din Alba Iulia. Un nou sistem de colectare a deșeurilor, instalat până în toamnă

Publicat

Adio, mirosuri pestilențiale și priveliști dezolante din jurul tomberoanele de gunoi din oraș. Până în toamnă, Alba Iulia ar putea avea un sistem modern de colectare a deșeurilor menajere. Mai precis, tomberoanele ce deservesc asociațiile de proprietari vor fi înlocuite cu containere subterane moderne, a anunțat primarul Mircea Hava într-o conferință de presă, joi. Acesta este un proiect al firmei ce gestionează sistemul de salubrizare din Alba Iulia, Polaris M Holding, și va fi pus în funcțiune în acest an, iar în cea mai optimistă variantă, primele containere subterane vor putea fi văzute în oraș în toamna acestui an.

Până în prezent, au fost făcute o parte din documente, însă mai este nevoie de autorizații de la primărie. Din momentul în care documentele sunt pregătite, instalarea propriu-zisă a tomberoanelor va dura câteva luni.

„Urmează să fie efectuat un studiu în teren, pentru a vedea exact câte containere va conține fiecare platformă din fiecare locație din oraș și a se găsi soluții pentru instalarea lor fără a afecta rețeaua conductelor de gaz, apă etc.”, a precizat reprezentantul Polaris M Holding din Alba Iulia, Lucia Tera.

Avantajele noului sistem de colectare a deșeurilor sunt multiple: vor dispărea mirosurile și peisajele neplăcute, iar gunoiul nu va mai fi accesibil pentru animale și insecte, dar nici pentru oamenii care caută în tomberoane.

Deșeurile menajere urmează a fi ridicate printr-un sistem hidraulic al platformei, cu ajutorul autospecialelor Polaris.

Costurile pe care le implică noul proiect urmează să fie estimate și vor fi suportate de către firma ce gestionează serviciul de salubrizare în Alba Iulia, Polaris M Holding, din Constanța.

Un astfel de sistem a fost instalat la Târgu Jiu, unde la sfârșitul anului 2013 au fost puse în funcțiune primele 20 de containere subterane.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax