Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

Containere de locuit, soluția provizorie propusă de consilierii PSD pentru proprietarii din Turturica

avatar

Publicat

Containere-locuințe, aceasta ar fi o soluție provizorie propusă de consilierii PSD în cazul proprietarilor din blocul Turturica, care ar urma să fie despăgubiți cu sume între 2.000 și 3.000 de euro pentru a-și evacua garsonierele.

Horațiu Clepan și Iulian Bunea – consilieri locali PSD Alba – au susținut marți o conferință de presă în care au vorbit despre problema locuitorilor din G2, blocul Turturica.

Aceștia consideră că sumele propuse pentru despăgubire sunt extrem de mici și acei oameni nu vor putea să-și plătească nici chiria mai mult de 2 ani cu acești bani. Din cele 33 de familii care se află în situația de a fi evacuate, doar trei au fost de acord cu suma oferită de Primăria Alba Iulia.

„Sumele pentru despăgubire au fost propuse de un expert care a spus, probabil pe bună dreptate, că valoarea imobiliară în acea zonă este zero. Oamenii chiar știu lucrul acesta și tocmai de-asta au spus că ei vor o locuință alternativă, 11 mp, nu altceva”, spune Horațiu Clepan.

O soluție găsită de consilieri pentru a rezolva situația măcar pentru o perioadă ar fi amplasarea, în zona industrială, a unor containere locuințe în care famiile să stea până când Primăria Alba Iulia va construi un bloc cu locuințe sociale.

„Din discuțiile pe care le-am avut cu proprietarii de acolo, ei ar fi de acord să se mute în astfel de containere-locuințe, iar ulterior, după ce se vor construi alte locuințe sociale, să poată să-și depună și ei dosar”, spune consilierul Iulian Bunea.

Consilierii spun că vor propune Primăriei Alba Iulia această soluție.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

ACTUALITATE

Decalaj de 50 de ani între cetățeni și parlamentari, în privința averilor. Ce bani, case și terenuri au aleșii

avatar

Publicat

camera deputatilor

Românul obișnuit va ajunge la nivelul venitului mediu anual încasat de un parlamentar abia peste 50 de ani, arată o analiză realizată de Europa Liberă. Este vorba despre o radiografie care pornește de la ultimele declarații de avere ale parlamentarilor. O comparație cu datele oficiale despre cât câștigă românii de rând și ce economii au. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Cum încearcă Guvernul să-i aducă în ţară pe românii din Diaspora. Salariile şi beneficiile oferite

avatar

Publicat

euro bani

Ministerul Muncii va organiza burse ale locurilor de muncă în Diaspora pentru românii care lucrează în şantiere. Încearcă, astfel, să-i convingă să se întoarcă în ţară. Doar că ofertele nu sunt dintre cele mai atractive pentru românii obişnuiţi cu veniturile de peste hotare: li se oferă salarii de până în 1.000 de euro şi abonamente […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Albaiulianul Gicu Grozav va performa în Ungaria. A semnat cu formația maghiară Kisvarda

avatar

Publicat

gicu grozav

Albaiulianul Gicu Grozav a semnat miercuri cu formația maghiară Kisvarda, locul 11 din 12 din prima ligă din Ungaria. Atacantul Gicu Grozav a semnat un contract pe un an și jumătate cu Kisvarda, având ca obiectiv salvarea de la retrogradare, anunță presa din Ungaria. Kisvarda este pe 11, cu 16 puncte, la un punct de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cei trei suspecți în cazul CRIMEI de la Mediaș vor să fie cercetați în LIBERTATE. Contestă măsura arestului preventiv

avatar

Publicat

crima medias

Cei trei suspecți în cazul cumplitei crime de la Mediaș cer să fie cercetați în libertate. Aceştia contestă măsura arestului preventiv dispusă, în data de 14 ianuarie,  de Tribunalul Sibiu. Apelul se va judeca în data de 21 ianuarie la Curtea de Apel Alba Iulia. VIDEO: Recidivistul din Alba, care a ucis un tânăr în […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate