Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contează locul în care ești bătut: Judecătorii din Blaj au considerat că un bărbat nu a fost umilit, după ce a fost bătut pe câmp

Publicat

Pentru a primi daune morale, după ce ai fost bătut, contează locul în care s-a întâmplat fapta. Asta este concluzia judecătorilor din Blaj, într-un dosar de loviri sau alte violențe. 

Mai pe scurt, dacă victima a fost bătută pe câmp și nu a fost nimeni de față, nu a fost umilită. Drept urmare nu a primit daunele morale pe care le-a cerut. Așa au judecat magistrații cazul unui bărbat. O sentință a fost dată pe 18 aprilie 2024. 

Citiți mai jos cum au concluzionat magistrații că un bărbat care a fost bătut de alți doi, nu a fost umilit sau jignit, din simplul motiv că s-a petrecut pe câmp.

Bătaie de la vacile care au intrat la păscut

Cazul este unul simplu, dar totuși a fost nevoie de patru ani pentru a primi o soluționare.

În data de 6 mai 2023, victima, un văcar se afla cu vacile pe o pășune. Animalele au intrat pe o porțiune de teren care aparținea agresorilor. Cei doi ciobani au aflat și au mers pentru a scoate vacile, dar și pentru a-i ”aplica o corecție” au notat judecătorii de caz.

Cei doi, tată și fiu, au mers la parcela și au început să îl bată pe văcar. Cu pumnii, cu o bâtă, dar și cu coada de la o furcă.

L-au bătut bine, iar apoi au plecat. În fața anchetatorilor au încercat să diminueze acțiunea și să zică că a fost în auto apărare.

”(…) i-au fost aplicate lovituri multiple, pe toată suprafața corpului, în zonele cranio facială, hemitorace drept, brațul stâng, brațul drept, coapsa dreaptă, gamba dreaptă, coapsa stângă”, au notat anchetatorii.

Contează locul în care ești bătut

Bărbatul bătut a cerut în instanță daune de 20.000 de lei, daune morale, pentru bătaia primită.

Magistrații au considerat că bărbatul merită o sumă mult mai mică din două motive:

Unul a fost că leziunile după bătaie nu au fost foarte mari și nu a trebuit să stea în spital.

Iar al doilea că bărbatul nu s-a putut simți umilit, sau jignit, din cauza faptului că a fost bătut pe câmp. Și dacă a fost bătut pe câmp nu a fost nimeni de față, în afară de el sau de agresori. Drept urmare nu poate avea un sentiment de jenă sau de umilință.

(…) instanţa are în vedere şi faptul că agresiunea săvârşită de către inculpaţi asupra persoanei vătămate, a avut loc în câmp nefiind de natură a-i genera persoanei vătămat un sentiment de jenă/umilinţă, acest sentiment raportându-se doar la consecinţele asupra înfăţişării persoanei vătămate”, au notat magistrații.

Astfel, bărbatul a primit doar 2000 de lei daune morale.

Pedeapsa pentru agresori

Pentru bătaia dată, tatăl și fiul au primit două amenzi penale. Ambii au primit câte o amendă penală de 1800 de lei, cu amânare pe o perioadă de probă timp de doi ani.

Adică dacă nu comit alte fapte timp de doi ani nu vor plăti amenda.

Momentan sentința Judecătoriei Blaj nu este definitivă și poate fi atacată în apel.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    duminică, 28.04.2024 at 15:28

    Or fi şi judecătorii ăştia făcuţi cum a făcut Ciolacu şcoala. Şi apar tot mai mulţi care se fac de râs.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax