Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Rezultatele contestaţiilor la concursul de titularizare. Aproximativ 20 de candidaţi au obţinut modificarea notei

Publicat

Joi s-au făcut publice rezultatele contestaţiilor în urma concursului de titularizare. Dintre cei 435 de candidaţi care au obţinut note la probele scrise din cadrul concursului de titularizare din 13 iulie, 90 au depus contestaţii la centrele de examen.

Rezultatele finale la concursul de titularizare în judeţul Alba, din 13 iulie le puteţi vedea aici: note dupa contestatii

În urma unei analize a rezultatelor finale, a rezultat că 21 de candidaţi au obţinut modificarea notei. Dintre aceştia, trei s-au încadrat la depăşirea pragului notei 7 şi se califică pentru posturi titularizabile, iar nouă au câştigat note de 5 şi peste, intrând în categoria posturilor de suplinitori. Au fost însă şi candidaţi care au primit note mai mici după recorectarea lucrărilor. Şapte dintre participanţi la concurs sunt în această situaţie.

Cei care au depus contestaţii au avut nevoie de cel puţin 0,5 diferenţă de notare faţă de lucrările iniţiale, ca să fie acceptată solicitarea şi recalcularea notei. Inspectorul şef adjunct al IŞJ Alba, Marcel Stan a precizat că, potrivit normelor în vigoare, sunt acceptate modificări mai mici de 0,5 pentru notele între 4,5-4,99, între 6,5-6,99 şi peste 9,50, cum a fost cazul majorităţii celor schimbate după contestaţiile din Alba.  Participanţii la concursul pentru titularizarea pe posturile de profesori din judeţul Alba au aflat rezultatele iniţiale, luni seara. La cele două centre de examen, Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan” şi Colegiul Tehnic „Apulum” contestaţiile au fost acceptate în 18 iulie, între orele 19.45 şi 21.00 şi 19 iulie, între orele 8.00 şi 17.00.

Tot joi s-au comunicat rezultatele contestaţiilor pentru posturile de educator, Alba fiind centru de evaluare la nivel naţional. În urma concursului, au fost verificate 2.950 de lucrări din toată ţara, fiind înregistrate 562 de contestaţii. Dintre acestea, 281 au fost acceptate.

Reamintim că 30,57% dintre candidaţii la titularizare nu au promovat examenul, respectiv 133 de persoane, iar 40,68% dintre participanţi au şanse la posturi de suplinitori, cu note peste 5 şi sub 7. Mai bine pregătiţi au fost doar 28,73% dintre cei care au susţinut examen de titularizare în Alba şi care intră în etapa de repartizare, după cea de rezolvare a contestaţiilor. Rezultatele finale ale concursului nu au adus schimbări majore din punctul de vedere al promovabilităţii.

În data de 25 iulie se va desfăşura şedinţă publică pentru repartizarea candidaţilor cau au promovat concursul, pe cele 96 posturi titularizabile din Alba. La Centrul nr. 1, respectiv Colegiul „Horea, Cloşca şi Crişan”, aceasta începe la ora 9.00, iar la Centrul nr. 2 Colegiul Tehnic „Apulum”, de la ora 13.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax