Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Continental, Bosch și NXP semnează cu statul român un contract de 190 de milioane de euro. Bani pentru producția de cipuri

Publicat

Continental, Bosch și NXP sunt companiile care vor semna contractele de finanțarecu statul român, pentru a dezvolta microelectronica în România. Este vorba despre cercetarea și producția de cipuri/semiconductori. 

Contractul în valoare de 190 milioane de euro va fi semnat miercuri, 23 octombrie, precizează jurnaliștii de la economedia.ro. Banii vin din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Finanțarea face parte din Proiectul Important de Interes European Comun în domeniul Microelectronicii și al Tehnologiilor Comunicațiilor (IPCEI ME/CT) IPCEI.

„Proiectele selectate ale companiilor Continental Automotive Romania, Robert Bosch și NXP Semiconductors Romania și aprobate de Comisia Europeană, beneficiază de sprijin financiar pentru a susține tranziția digitală și mobilitatea verde. Universitățile românești implicate contribuie la dezvoltarea ecosistemului de semiconductori, asigurând competențele și resursele necesare pentru succesul acestor inițiative”, transmit reprezentanții Guvernului citați de cei de la economedia.

Alături de companii sunt implicate și 24 de entități din mediul academic și IMM (participanți indirecți). În total, finanțarea acordată celor trei proiecte, respectiv atât direct companiilor, cât și partenerilor indirecți, se ridică la 420 de milioane de euro. Cele 80 de milioane de euro rămase din apelul total de 500 de milioane de euro probabil vor fi redirecționate către alte investiții, a spus în 2023 trecut fostul ministru al Economiei Florin Spătaru pentru Economedia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate