Connect with us
Publicitate

AIUD

Continuă investițiile la Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud. Instalațiile de apă rece și canalizare, modernizate

Publicat

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud va beneficia în curând de instalații de apă rece și canalizare noi, printr-o investiție de peste 800.000 de lei. 

Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud a lansat vineri, 2 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru proiectarea și execuția instalațiilor de apă rece și canalizare. Valoarea totală estimată este de 818.568,49 de lei, fără TVA.

Spitalul de Pneumoftiziologie din Aiud se află pe strada Ecaterina Varga, nr. 6. Clădirea existentă are forma în „U”. O latură și talpa/baza acestei configurații au regimul de înălțime D + P + 1E, iar cea de-a doua latură are regimul de înălțime D + P + 2E. Destinația principală este spital de pneumoftiziologie cu secție de pneumologie și de pneumoftiziologie. În prezent funcționează și o secție cu 40 de paturi destinate patologiei Covid-19 pe două zone (una pe parter și una pe etajul 1), reducându-se numărul paturilor pe celelalte secții.

Potrivit caietului de sarcini, în momentul de față este în derulare proiectul denumit „Reabilitare energetică Spital Pneumoftiziologie Aiud”, finanțat prin POR, cu o valoare totală de peste 8,7 milioane de lei, lucrări începute în martie 2020.

În prezent, conductele instalațiilor existente de apă rece și canalizare menajeră sunt mascate parțial sau total în elementele construcției, și o parte a obiectelor sanitare (lavoare, spălătoare inox, cuve de beton cu faianță, vase de closet) prezintă un grad de uzură avansat, unele dintre ele având duratele de viață depășită.

Pentru pavilionul central al spitalului (corpul C3) cu regim de înălțime D + P + 2E parțial se vor executa următoarele lucrări:

  • instalație interioară de apă rece pentru alimentarea consumatorilor existenți și propuși
  • cămin de branșament care va ține seama de instalația de apă rece proiectată și instalația de stingere a incendiilor cu hidranți interiori de incendiu (prevăzută cu grup de pompare)
  • instalație interioară de apă uzată menajeră pentru preluarea tuturor consumatorilor existenți și propuși cu prevederea de echipamente de spălare a grăsimilor pentru bucătărie
  • rețea de canalizare exterioară de incintă ape uzate menajere
  • instalație de dezinfecție pentru evacuarea apei uzate menajere evacuate în rețeaua de canalizare a localității

Pentru centrala termică a spitalului (corpul C5) cu regim de înălțime parter se vor executa următoarele lucrări:

  • hidroizolație
  • igienizare interioară
  • finisaje grup sanitar (gresie, faianță)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax