Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Continuă lucrările de amenajare a Cetăţii Alba Carolina: Pasarelă de lemn pe Ravelinul Francisc de Paola

Publicat

Administraţia locală continuă lucrările de amenajare a traseului vestigiilor romane de Sud din Cetatea Alba Carolina. Astfel, în ultima şedinţă de Consiliu Local a fost supusă la vot modificarea hotărârii de CL din 2010 în vederea aprobării caracteristicilor principale şi indicatorilor tehnico-economici ai acestui obiectiv. Potrivit raportului de specialitate, lucrările vor consta în realizarea unei pasarele de lemn pe Ravelinul Francisc de Paola, pentru a permite observarea de sus a locuinţelor romane descoperite cu ocazia săpăturilor arheologice precum şi continuarea procesului de reconstituire a Porţii de Sud a Castrului Roman.

În anul 2010, mai precis în luna noiembrie, a fost aprobată în Consiliul Local documentaţia de urbanism-faza PUD, pentru „Ansamblul istoric <Antic-medieval> Traseul Celor Trei Fortificaţii – Cetatea Alba Carolina – Zona de Sud şi Sud-Est”. Ulterior a fost elaborat un proiect care prevedea amenajarea unui lapidarium unde să fie conservate in situ şi expuse vizitatorilor piesele descoperite pe parcursul lucrărilor din anii anteriori, în vecinătatea Porţii de Sud a Castrului Roman.

În prezent, proiectul elaborat de SC „General Game” SRL Sântimbru, prin care se creează premisele dezvoltării programului turistic al investiţiilor din Cetate, a fost completat cu aceste două noi obiective, respectiv pasarela de lemn din zona Ravelinului Francisc de Paola şi continuarea lucrărilor de reconstituire a Porţii de Sud a Castrului Roman. Potrivit proiectului complex, vor fi executate şi lucrări de amenajare  alei, taluzare parapeţi naturali, precum şi nivelarea platformelor pentru realizarea ambientului.

Valoarea investiţiei se ridică la suma de 3.102.327,31 lei, bani proveniţi din bugetul local, fonduri PNUD, buget de stat, dar şi din alte surse. Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax