Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Continuă lucrările la pasajul de cale ferată de la intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș. Vezi stadiul investiției la finalul lunii iunie

Publicat

Lucrările de intervenție la obiectivul DN1 Sebeș-Alba Iulia, pasajul de cale ferată continuă, iar administrația locală face public stadiul investiției la finalul lunii iunie. Proiectul ce are termen de finalizare în 15 ianuarie 2013 are ca scop îmbunătățirea accesibilității centrului urban Alba Iulia și a legăturilor lui cu ariile limitrofe.

Pentru aducerea pasajului superior la parametrii optimi necesari pentru o lucrare amplasată pe un drum naţional cu trafic european (DN1 – E81) cu eliminarea restricţiilor de viteză şi asigurarea clasei E de încărcare, convoi A30 şi vehicul special V80, s-au realizat următoarele tipuri de lucrări:

– demolarea tablierului existent

– refacerea elevaţiei pilelor

– cămăşuirea elevaţiilor şi adoptarea unor forme geometrice care să confere lucrării denumirea de lucrare de artă cu imbunătăţirea preluării sarcinilor de la suprastructură şi conducerea lor la fundaţii.

– execuţia tablierului nou proiectat

Pe suportul noilor elevaţii ale pilelor s-au aşezat grinzile prefabricate care constituie suprastructura şi care sunt solidarizate la partea superioară prin intermediul unei plăci de suprabetonare. Această măsură a fost urmată de montarea bordurilor şi turnarea asfaltului. Potrivit proiectului, au fost realizate lucrări la infrastructura şi suprastructura rampelor de acces pe pasaj. Legătura între taluzurile rampelelor pasajului şi culeele acestuia s-a realizat prin intermediul sferturillor de con din pereu de beton monolit. S-au montat perapeţii pietonali şi direcţionali. În vederea asigurării circulaţiei corespunzătoare pa timpul nopții a fost executată instalaţia de iluminat public.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax