Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Continuă lucrările la tronsonul II al autostrăzii Orăştie-Sibiu. Vezi stadiul investiţiei

Publicat

Lucrăriile din zona fabricii Alpin 57 Lux

Lucrările la tronsonul II din autostrada Orăştie – Sibiu, ce cuprind porţiunea de ocolire a municipiului Sebeş şi nodul rutier de la Lancrăm continuă. Deputatul Clement Negruţ a explicat că a început construcţia pilonilor la alte trei poduri importante.

„Au fost finalizate turnările la cei patru piloni de susţinere a supratraversării autostrăzii. Vorbesc de betonul turnat până la cota zero. Vor fi atacate săptămâna viitoare lucrările de excavare a radierilor la aceşti piloni, iar, concomitent, au început lucrările de construcţie a pilonilor la alte trei poduri importante: unul peste DN1, tot în zona podului de intrare în Sebeş, iar celălalt la traversarea de cale ferată care deserveşte cele două unităţi industriale din zonă. Numărul de personal care lucrează în prezent la autostradă este de 130 de persoane; 85 dintre ei sunt angajaţii firmei constructoare Straco Grup, iar 45 sunt subcontractori”, a declarat Clement Negruţ.

Termenul final pentru încheierea lucrărilor la autostrada Orăştie – Sibiu (în total 82 de kilometri) a fost stabilit pentru 17 aprilie 2013, în timp ce şoseaua ocolitoare a municipiului Sebeş ar trebui finalizată până în 2012. Firma responsabilă de realizarea acestui obiectiv este „Straco Grup” Bucureşti, câştigătoarea licitaţiei de construire a autostrăzii, în asociere cu societatea proiectantă „Studio Corona” din Italia.

Deputatul a mai explicat că, în aproximativ două săptămâni, vor începe lucrările şi nodul rutier de la Cunţa: „Vor fi foraţi pilonii de supratraversare şi turnat betonul, precum şi platforma betonată între pilonii podului. A intervenit şi o mică problemă, ca să spunem aşa. La nivelul traversărilor peste calea ferată, proiectarea a fost făcută pentru o anumită deschidere pentru cele două linii, una care deservea Kronospan şi cealaltă de transport personal. Acum, şi cei de la Holzindustrie au în perspectivă o linie de cale ferată, dar acest lucru nu va afecta din punct de vedere al timpului de execuţie a acestui tronson. Ceea ce vreau să spun este că linia nu era prevăzută la momentul proiectării”.

Potrivit constructorului, lucrările sunt în grafic şi nu au fost întâmpinate probleme în ceea ce priveşte buna desfăşurare a activităţii pe tronsonul de autostradă Vinţu – Miercurea Sibiului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax