Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Continuă monitorizarea în zona craterului Ocna Mureş. Se investighează existenţa unui pericol în structura solului

Publicat

În Ocna Mureş lucrările sunt în plină desfăşurare în spaţiul dintre groapa apărută acum un an în urma surpării tavanului unei galerii de mină de sare şi celelalte gropi deja existente. Aceste lucrări au scopul de a verifica dacă există vreun pericol care ar putea surveni din structura solului.

Directorul Salina SA a explicat motivul acestor lucrări:

„Lucrările de foraj care pot fi văzute zilele acestea în zona gropilor nu sunt altceva decât nişte investigaţii pentru a determina structura solului din acea zona şi dacă există un real pericol în viitor. Vor fi efectuate cinci foraje: două la adâncime de 50 de metri şi 3 la câte 35 metri. Forajele vor continua aproximativ trei săptămâni, pentru că se fac prelevări de sol din doi în doi metri la fiecare foraj în parte pentru analiza detaliată a straturilor ce compun fâşia de pământ rămasă între groapa nouă şi celelalte mai vechi. În viitor, după cum am mai declarat, sonda aflată în imediata apropiere şi care nu mai funcţionează din 2009 va fi demontată, dar după parcurgerea unor etape tehnice”, informează ocnamuresonline.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax