Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către autoritățile de control. Clarificări de la ÎCCJ

Publicat

Continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către autoritățile de control. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a făcut clarificări privind infracţiunea prevăzută de Legea nr. 50/1991.

Potrivit instanței, infracțiunea nu vizează şi situaţia în care lucrările continuă după dispunerea sistării lor de către autoritățile de urmărire penală.

„Admite sesizarea formulată de Curtea de Apel Braşov în dosarul nr.7387/197/2021 prin care se solicită pronunţarea unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea următoarelor chestiuni de drept:

Dacă infracţiunea prevăzută în art. 24 lit. b) din Legea nr. 50/1991, constând în continuarea executării lucrărilor, după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente potrivit legii, vizează deopotrivă aceeaşi conduită interzisă, incriminată ca infracţiune şi în cazul în care lucrările nu se opresc, dar sistarea lor este dispusă de către organele de urmărire penală”, potrivit site-ului Instanţei supreme.

Judecătorii au stabilit că infracţiunea prevăzută în art. 24 lit. b) din Legea nr. 50/1991, constând în continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente potrivit legii, nu vizează şi situaţia în care lucrările continuă după dispunerea opririi acestora de către organele de urmărire penală.

Curtea de Apel Braşov a sesizat Înalta Curte cu următoarea chestiune de drept:

Dacă infracţiunea prevăzută în art. 24 lit. b din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, constând în continuarea executării lucrărilor, după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente potrivit legii, vizează deopotrivă aceeaşi conduită interzisă, incriminată ca infracţiune şi în cazul în care lucrările nu se opresc, dar sistarea lor este dispusă de către organele de urmărire penală.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate