Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Conţinutul de lapte praf trebuie precizat pe eticheta laptelui proaspăt şi al produselor lactate. Amenzi până la 10.000 de lei pentru firmele care nu respectă regula

Publicat

lapte

lapteUn proiect de lege prin care este stabilită obligaţia ca pe eticheta laptelui proaspăt şi produselor lactate să fie trecut conţinutul de lapte praf a fost aprobat luni de Senat. Producătorii care nu respectă această regulă riscă amenzi până la 10.000 de lei.

Iniţiatorii proiectului de lege susţin că „(…) populaţia, în general, este păcălită prin utilizarea denumirii de lapte de vacă sau lapte autentic” şi că în cele mai multe cazuri laptele proaspăt pentru consum este un amestec cu lapte praf a cărui valoare nutriţională este „foarte scăzută”.

Astfel, proiectul prevede că „laptele proasptăt pentru consum, precum şi produsele lactate, destinate comercializării, care conţin lapte praf, trebuie să prevadă pe etichetă, în mod obligatoriu, avertizarea cuprinsă în sintagma <<Conţine lapte praf în proporţie de _%>>”

Dacă nu este respectată această obligativitate, fapta constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

De constatarea şi sancţionarea acesteia se ocupă Autoritatea Naţională Sanitară Veternnară pentru Siguranţa Alimentelor.

Proiectul de act normativ ajunge în atenţia Camerei Deputaţilor, pentru aprobare.

sursa: zf.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax