Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contract de aproape 30.000 de euro pentru capturarea câinilor abandonați, oferit de Primăria Sebeș unui adăpost privat din Alba

Publicat

Un nou contract pentru serviciul de gestionare a câinilor fără stăpân a fost încheiat, prin achiziție directă, de Primăria Sebeș cu Asociația ”Adăpostul Meu din Alba”. Valoarea contractului este de 135.000 de lei, respectiv aproape 30.000 de euro (fără TVA) și prevede capturarea, în decurs de un an, a 300 de animale abandonate pe domeniul public al municipiului.

Potrivit informațiilor publicate pe SEAP, contractul a fost atribuit în urmă cu o săptămână Asociației ”Adăpostul Meu din Alba”, care îl are ca reprezentant legal pe medicul veterinar Ioan Martin, valoarea fiind aceeași cu cea estimată de administrația locală în momentul în care a lansat invitația de participare la achiziția directă.

Conform listei de prețuri anexate caietului de sarcini, Primăria Sebeș va plăti 70 de lei pentru capturarea unui câine, 20 de lei pentru transportul lui, 40 de lei pentru examinarea generală a animalului, 90 de lei pentru uciderea (eutanasierea) câinelui și alți 90 de lei pentru incinerarea lui.

De asemenea, administrația locală mai plătește câte 140 de lei pe zi, timp de 18 zile (perioada în care este ținut un câine în adăpost înainte de adopție sau eutanasiere), pentru hrana și întreținerea câinilor.

Pe de altă parte, deși legea prevede că un câine adoptat din adăpost trebuie sterilizat, vaccinat, deparazitat, microcipat pe cheltuiala autorităților, primăria va plăti aceste operațiuni doar pentru 20 de câini dintre cei 300 care vor fi capturați pe parcursul anului, astfel că, fără un efort făcut de oameni sau asociații de salvare a animalelor, restul de 280 de câini ar putea fi eutanasiați.

Pentru fiecare dintre cei 20 de norocoși care vor scăpa de la moarte dacă vor fi adoptați, asociația primeste de la primărie 120 de lei pentru sterilizare, 10 lei pentru deparazitare internă și încă 10 lei pentru cea externă, 20 de lei pentru microcip și alți 10 pentru înregistrarea în RECS, 10 lei pentru carnetul de sănătate și 20 de lei pentru pașaport (dacă patrupedul este adoptat de o persoană din străinătate).

Pentru oricare dintre ceilalți 280 de câini, toate aceste sume vor fi plătite de persoana care îi adoptă din adăpost, iar cei care vor să-i salveze trebuie să o facă în termen de 18 zile.

Incinta în care Asociația ”Adăpostul Meu din Alba” duce câinii capturați din Sebeș și din mai multe comune ale județului (având cu fiecare contracte similare cu cel încheiat cu Primăria Sebeș), se află în localitatea Lancrăm, pe Strada Veche.

Asociația s-a înființat în anul 2017 și este condusă de Ioan Martin (tatăl fostului director al DSVSA Alba, Ionuț Martin), în calitate de președinte, iar din conducere mai fac parte, ca membri, Diana Olivia Martin (soția aceluiași fost director) și Arsante Goron.

Asociația ”Adăpostul Meu din Alba” mai are încheiate în acest an contracte pentru servicii de ecarisaj cu Primăria Ciugud (în valoare de 48.000 de lei); Primăria Galda de Jos (15.000 de lei); Primăria Câlnic (20.000 de lei); Primăria Baia de Arieș (11.000 de lei) și Primăria Doștat (2.400 de lei).

De asemenea, asociația a mai primit în acest an de la Primăria Sebeș un contract în valoare de 98.000 de lei, la data de 9 mai 2019.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Alin

    marți, 17.12.2019 at 21:00

    140 lei pe zi pentru hrana unui câine ???

    • Laura

      miercuri, 18.12.2019 at 23:19

      Sa speram ca aceasta familie Martin nu-si va batea joc de buetele animake.La cati bani se cadtiga pe urma lor!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax