Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contracte de finanțare pentru trenuri și locomotive electrice noi, semnate de Ministerul Transporturilor

Publicat

Ministerul Transporturilor a semnat primele contracte de finanțare din PNRR pentru trenuri și locomotive noi. 

Este vorba despre trei contracte cu o valoare totală de aproape un miliard și jumătate de lei, cu o finanțare europeană nerambursabilă pentru achiziția a 20 de trenuri electrice noi, 12 rame cu hidrogen și 16 locomotive electrice noi, potrivit Radio România Actualități.

Alex Lancuzov are detalii: ”Cea mai avansată licitație cu fonduri din PNRR pe care o desfășoară Autoritatea pentru Reformă Feroviară este procedura de achiziție pentru 20 de trenuri electrice de lung parcurs, unde a primit două oferte și urmează să anunțe câștigătorii în câteva săptămâni.

Despre situația contractelor pentru locomotivele electrice și ramele cu hidrogen am vorbit cu președintele Autorității pentru Reformă Feroviară, Ștefan Roșeanu:

”La locomotivele electrice suntem, și acolo, în faza de evaluare tehnică a ofertei primite și de aceea suntem optimiști că ne vom încadra și aici fără probleme, în mai – iunie, să putem să declarăm câștigătorul.

La ramele pe hidrogen, proiectul cel mai complex pe care îl avem în acest moment în portofoliu – suntem la faza de depunere a ofertelor până pe 8 mai, după care vom intra la fazele de evaluare a acestor oferte.”

Calendarul din PNRR prevede semnarea celor trei contracte în această vară, iar livrarea trenurilor și a locomotivelor cel mai târziu peste trei ani.”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax