Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contractele de proiectare şi execuţie ale autostrăzii Orăştie – Sibiu, inclusiv by-pass-ul Sebeş, semnate la Ministerul Transporturilor

Publicat

Contractele de proiectare şi execuţie pentru trei  segmente ale autostrăzii Orăştie – Sibiu au fost semnate marţi, la Ministerul Transporturilor, în prezenţa primului ministru Emil Boc. Unul dintre acestea (lotul 2) este by-pass-ul Sebeş, care se continuă până în zona Cunţa de la km 24+110 până la km 43+855.


Potrivit informaţiilor furnizate de Prefectura Alba, lucrările vor fi executate de „Straco Grup” SRL  şi  „Studio Corona” SRL Civil Engineering. Celelalte două loturi sunt situate între Orăştie şi intrarea în Sebeş (lotul1), de la km 0+000 la km 24+110, execuţie ce va fi realizată de SC „Strabag” SRL, respectiv de la km 65+965 la km 82+070, adică de la Sălişte până la centura municipiului Sibiu, construcţie care va fi realizată de asocierea „Astaldi” SpA – „Euroconstruct Trading ’98” SRL – „Astalrom” SA. Contractul pentru lotul 3, de la Cunţa până la Sălişte (km 43+855 – km 65+965) a fost semnat în urmă cu două săptămâni, cu „Impregilo” SpA.

Autostrada are în total o lungime de 82,07 km şi include construirea a 12 poduri, 17 pasaje, şapte noduri rutiere, două tuneluri şi două viaducte.

Toate contractele prevăd o durată de proiectare şi execuţie de 22 de luni din momentul atribuirii (patru luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţie), la care se adaugă patru ani de garanţie. Lucrările vor începe în 2011 şi se vor finaliza în 2013.

Finanţarea tuturor tronsoanelor, în cazul acesta cu o valoarea totală de 428 milioane euro este asigurată de Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune (85%) şi de Guvernul României (15%). La finalizarea lucrărilor, pe sectoarele de autostradă din Coridorul IV va fi introdusă taxă de acces, ca o condiţie impusă de Uniunea Europeană, după cum precizează autorităţile centrale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax