Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contractul-cadru pentru serviciul de transport public judeţean de persoane în perioada 2013-2019, aprobat de CJ Alba. Vezi obligaţiile operatorilor

Publicat

Consiliul Judeţean Alba a aprobat, joi, Contractul-cadru de delegare a gestiunii serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate, pentru perioada mai 2013 – iunie 2019.

Traseele judeţene cuprinse în programul de transport public judeţean de persoane prin curse regulate sunt atribuite operatorilor de transport rutier desemnaţi câştigători în urma şedinţelor de atribuire, pe baza propunerilor comisiei paritare, a cărei componenţă a fost hotărâtă în aceeaşi şedinţă de CJ. Pe baza Contractului-cadru, se încheie contractele de delegare a gestiunii cu operatorii de transport rutier cărora le-au fost eliberate licenţe de traseu. Atribuirea se face electronic prin Centrul Naţional pentru Managementul Societăţii Informaţionale. Agenţia Alba a Autorităţii Rutiere Române (ARR) eliberează licenţe de traseu operatorilor de transport rutier câştigători, care vor avea exclusivitate pe traseele respective.

Operatorul este obligat să efectueze transportul public judeţean în condiţii de calitate, siguranţă, regularitate şi confort, să nu încarce artificial costurile de operare. Poate folosi infrastructura disponibilă în mod gratuit.

Alte obligaţii ale operatorilor de transport public în judeţul Alba sunt: să încheie şi să onoreze contracte de asigurări pentru mijloacele de transport deţinute şi pentru călători şi bunurile acestora, să informeze permanent călătorii privind traseele, programele de circulaţie şi tarifele aplicate, să transmită CJ Alba, la finalul fiecărui trimestru, situaţia cu numărul mediu zilnic de călători pentru fiecare din traseele pe care le acoperă, să asigure afişarea în fiecare staţie a orelor de circulaţie a mijloacelor de transport proprii, să asigure preluarea persoanelor transportate din vehiculele rămase imobilizate pe traseu în termen de maxim 3 ore, să asigure salubrizarea, spălarea şi dezinfectarea mijloacelor de transport.

La încetarea contractului încheiat cu CJ Alba din alte cauze decât prin ajungerea la termen, operatorul este obligat să asigure continuitatea prestării serviciului în condiţiile stipulate, până la preluarea de către altă firmă de transport, dar nu mai mult de 60 de zile.

Comisia paritară pentru asigurarea propunerilor de atribuire a serviciului de transport public de persoane este formată din reprezentantul CJ Alba, Adam Gheorghe Lăncrănjan şi reprezentantul ARR Sorin Martoma, respectiv suplinitorii Ioan Gabriel Vasiu (CJ Alba) şi Ioan Bâscă (ARR).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax