Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contractul de 140.000 de euro pentru promovarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor” a fost semnat cu doua firme din Iași și București

Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

În cadrul proiectului ”Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Alba”, Consiliul Județean a semnat, în luna noiembrie, un contract pentru promovarea acestuia, câştigat de o asociere de firme din Bucureşti şi Iaşi. Un alt contract, aflat în procedura de atribuire prin licitație deschisă, priveşte supervizarea lucrărilor de construcții din cadrul proiectului, iar prin achiziție directă se va atribui şi verificarea proiectului tehnic și a documentației tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construire pentru depozitul de deșeuri Galda de Jos. Scopul principal al proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Alba” este proiectarea unui sistem integrat de management al deșeurilor și programul de investiții pentru județul Alba, care să asigure îndeplinirea obligațiilor legislative.

Contractul semnat în noiembrie se referă la „Servicii de publicitate şi campanie de informare şi conştientizare” a proiectului şi prestatorul este  reprezentat de asocierea SC Agrafics Communication SRL București și SC Avensa Consulting SRL Iași. Are drept scop promovarea sistemului de management integrat al deșeurilor, concomitent cu asigurarea unei bune vizibilități a proiectului. Valoarea contractului este de 641.938,90 lei, fără TVA și are o durată de 28 luni de la data emiterii ordinului de începere a serviciilor, 2 decembrie 2013. Prestatorul va derula o campanie de informare și conștientizare care va consta, în principal, în următoarele activități: crearea unui site web al proiectului, producția și diseminarea a 180.000 de pliante, 90.000 de fluturași și 5.000 de afișe, realizarea a 400 de difuzări a unui spot TV și a 800 de difuzări a unui spot radio, publicarea a 20 de machete și 10 advertoriale în presa scrisă, respectiv organizarea a minim 89 de întâlniri în toate localitățile județului.

Supervizarea lucrărilor de construcții presupune acordarea de către prestator a asistenței tehnice specifice în execuția lucrărilor și furnizării de echipamente pentru trei contracte de lucrări: construirea Centrului de management integrat al deşeurilor de la Galda de Jos; închiderea depozitelor neconforme de deșeuri din mediul urban și construirea stațiilor de transfer la Blaj și Tărtăria. Valoarea estimată este de 5.056.412 lei, fără TVA, iar durata contractului este de 47 de luni de la data emiterii ordinului administrativ. Ședința de deschidere a ofertelor va avea loc în 8 ianuarie 2014.

Ultimul contract are drept obiect furnizarea serviciilor de verificare tehnică de specialitate a documentațiilor tehnice elaborate în cadrul contractului „Asistenţă tehnică oferită de proiectant pe perioada executării lucrărilor de construire a depozitului de deșeuri Galda de Jos”. Valoarea estimată, fără TVA, este de 48.811 lei și se va întinde pe o perioadă de 49 de luni.

Proiectul este implementat de CJ Alba în perioada mai 2012 – octombrie 2015 și este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin POS Media, axa prioritară 2 – „Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea siturilor contaminate istoric”. Valoarea totală a proiectului este de 48.761.526 euro, fără TVA (212.015.115 lei), din care valoarea eligibilă, conform POS Mediu, este de 43.310.393 euro (188.313.589 lei). Principalele componente ale proiectului, sunt: implementarea colectării separate a deșeurilor municipale şi introducerea compostării individuale în mediul rural, construcţia a două staţii de transfer la Blaj (15,000 t/an) şi Tărtăria (33,044 t/an), construcţia unei staţii de sortare la Galda de Jos (43,000t/an), construcţia unei staţii de tratare mecanico – biologică simplă la Galda de Jos (85,566 t/an), construcţia unui nou depozit de deşeuri în Galda de Jos (543,000 m3) – prima celulă şi închiderea şi reabilitarea a 7 depozite urbane de deşeuri neconforme (în Abrud, Cîmpeni, Blaj, Cugir, Aiud, Ocna Mureş şi Alba Iulia).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax