Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Contractul de execuție pentru tronsonul cu tuneluri de pe Autostrada Deva-Lugoj a fost semnat. Când va fi gata pentru circulație

Publicat

Construcția tronsonului cu tuneluri, Margina-Holdea, de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Cele două tuneluri vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 km și vor fi formate din două galerii unidirecționale.

„Construcția tronsonului cu tuneluri (Margina-Holdea) de pe Autostrada Lugoj-Deva a intrat în linie dreaptă! Am semnat astăzi (vineri – n.r.) contractul de finanțare pentru construcția secțiunilor E și D ale Lotului 2 ale acestei autostrăzi. Sunt 2,2 miliarde de lei (cu TVA) care vor fi folosite pentru proiectarea și execuția lucrărilor finanțate preponderent prin PNRR. Tot astăzi (vineri-n.r.) am semnat contractul pentru proiectarea și execuția acesor secțiuni, care reprezintă, practic, ultimul tronson al autostrăzii Lugoj – Deva”, anunță Sorin Grindeanu.

Contract pe 3 ani și 7 luni

Cel mai important obiectiv al proiectului, potrivit ministrului Transporturilor, este reprezentat de cele două tuneluri dintre Margina și Holdea, solicitate prin acordul de mediu.

„Constructorul român căruia i-a fost atribuit contractul a demonstrat până acum că respectă termenele contractuale și chiar poate finaliza lucrările mai devreme. De aceea, mă aștept ca și acest contract în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), finanțat preponderent prim PNRR, să fie predat CNAIR cel mai târziu la finalul anului 2026.

Durata contractului este de 45 de luni – 11 luni perioada de proiectare și 34 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Cele două tuneluri care vor fi construite în cadrul secțiunii vor avea fiecare o lungime de aproximativ 2,13 km și vor fi formate din două galerii unidirecționale”, încheie Grindeanu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 14.10.2022 at 13:43

    Da până acum de ce nu aţi putut semna aşa ceva, că tot voi aţi fost la cârma ţării ? De puturoşi ce sunteţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax