Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contractul de internship va fi stipulat ca stagiu profesional, în Codul Muncii

Publicat

jobGuvernul va face o lege a internshipului, pentru ca acest tip de contract să fie recunoscut în Codul Muncii, ca stagiu profesional. Prima etapă va consta în inițierea unor discuții cu instituțiile publice, dar și firmele private, cu ONG-uri, cu instituții de învățământ, pentru a se crea un cadru general de abordare a acestei noi legi.

Conform declarațiilor de la finalul ședinței de guvern din 25 mai, Executivul a adoptat un memorandum prin care se dă startul în elaborarea legii internshipului. “Este o lege cerută și de mediul de afaceri, dar și de tinerii care își doresc să aibă o astfel de experiență, adică să vadă ce înseamnă un loc de muncă sau altul, ce cere un angajator sau altul în mod direct”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.

Noile prevederi vor fi clare, pentru a se face diferența clară și să nu se nască eventuale confuzii între un contract de internship și un contract de muncă propriu-zis, a mai anunțat Guvernul. Datele oficiale arată că pentru cele 100 de locuri disponibile la programul de internship al guvernului au fost aplicate 1.670 de candidaturi eligibile. Tinerii care vor începe acest program, care se va derula în 52 de instituții ale statului, vor avea stipulat, deocamdată, un gen de contract de stagiar, pentru că perioada este scurtă, până în luna iulie. După inițierea legii însă, pentru anul viitor cel mai probabil, tinerii care vor face parte din program vor avea contracte de internship, care vor fi stipulate și de Codul Muncii.

Programul de internship de la Guvern a fost inițiat în 2013.

sursa: legestart.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax