Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contractul de reconstituire a laturii de Vest a Cetăţii Alba Carolina va fi semnat astăzi


Publicat

Contractul pentru proiectul de reconstituire a laturii de Vest a Cetăţii Alba Carolina va fi semnat joi, la Traseul Celor Trei Fortificaţii, în prezenţa secretarului de stat Răzvan Murgeanu. Acest contract este ultimul din Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, iar cu această ocazie Alba Iulia devine primul municipiu din România care are toate contractele din acest Plan semnate.

Proiectul de reconstituire a laturii de Vest a Cetăţii este ultimul dintr-un volum de 7 contracte, a căror valoare  totală se ridică la aproximativ 57 milioane de euro. Evenimentul este programat mâine, cu începere de la ora 14.oo.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. Anonimul

  marți, 08.03.2011 at 19:24

  Am văzut pe http://vimeo.com/7197100 reconstituirea… Domn primar, sincer arată ca p***. Adică pentru a ajunge la catedrală sau la parcul de joacă va trebui acum să ocolim ca nişte idioţi din cauză că vă trebuie un pod pentru că nu putea rămâne parcul cum era… nu… decât să ne fie nouă albaiulenilor mai uşor, mai bine să rămână turiştii muţi… mi-e şi groază ce va fi pe acel pod de 1 decembrie sau de 1 iunie când vin maşinăriile alea. E cea mai proastă idee concepută vreodată… Dacă vreţi să fie frumos măcar faceţi-l simetric şi cu mai multe accese din parc spre şanţuri… şi mai mult spaţiu verde!!!… materialişti împuţiţi

  • admin

   marți, 08.03.2011 at 22:26

   Aia este partea de vest a cetatii. Dezbaterea noastra este pentru partea centrala unde este un parc cu copaci. In fata Catedralei, parcul nu are decat niste copacei. Copacii i-au taiat pe vremea comunistilor cand au facut o „cosmetizare” a parcului. Atunci au zis ca vor sa puna in valoare blocurile noi construite din zona B-dului Transilvaniei ( M-urile), adica niste betoane.
   Fata ce ai vazut in film s-au mai facut modificari si anume la interventia divina a IPS Andrei, care, vadit deranjat ca enoriasii trebuie sa ocoleasca ca sa intre in Cetate printr-o poarta care duce direct in fata Catedralei Romano Catolice, a pus o mica presiune pe politicul din administratia locala si brusc a aparut in proiect un pod exact in fata Catedralei Reintregirii. In concluzie proiectul poate suferi modificari fata de cel original, daca cel pe care l-au facut este original sau nu cumva este o interpretare a originalului. In fine.. este mult de spus pe tema Laturii de Vest, chiar si din punct de vedere al simbolisticii nationale sau ca mesaj istoric… pornind de la decizia regelui Ferdinand de a dinamita zidul din fata Catedralei Reintregirii inainte de incoronarea ca Rege al tururor romanilor. Dinamitarea zidurilor si a santurilor, care au fost umplute cu pamant simboliza ruperea Transilvaniei de Imperiului Austro-Ungar. Cetatea austro-ungara era astfel deschisa romanilor, Catedrala Ortodoxa fiind construita in interiorul cetatii austro-ungare. Acum acest sant, aceste ziduri vor fi refacute. Cu alte cuvinte ce-a stricat regele Ferdinand repara Sabau de la Grup Corint… .Mica-i lumea…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

IPJ Alba: 80 de persoane sancționate în ultimele 24 de ore privind măsurile de prevenire COVID. Două nu au respectat carantina

Publicat

În județul Alba au fost sancționate 80 de persoane, în ultimele 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a efectelor pandemiei COVID. Alte două nu au respectat carantina. Au fost legitimate, în total 2.029 de persoane.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid-19.

În ultimele 24 de ore, la activitățile desfășurate au participat, 215 polițiști și polițiști locali, alături de jandarmi, lucrători din alte instituții cu atribuții în domeniul verificări modului de respectare a normelor de prevenire a răspândirii noului coronavirus și au fost controlate 50 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 82 de mijloace de transport, din care 42 de mijloace de transport în comun și au fost legitimate 2.029 de persoane. De asemenea, au fost verificate 58 de obiective de interes precum restaurante, fastfood-uri,  hoteluri, pensiuni, cabane și alte spații de cazare.

Echipele de control au depistat și sancționat 80 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, una care nu a respectat restricțiile de deplasare și două persoane care nu au respectat măsurile privind carantinarea.

Cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Blaj, au fost legitimate 183 de persoane, au fost verificate 128 de autovehicule și au fost aplicate 8 sancțiuni pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Noi activități de curățenie pe raza municipiului Sebeș, derulate de Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului (P)

Publicat

Serviciul Public de Administrarea Patrimoniului Sebeș a derulat în ultima perioadă noi activități de curățenie pe raza municipiului Sebeș.

Potrivit reprezentanților administrației locale, la acestea au participat angajații din compartimentele responsabile cu zonele verzi și întreținere și reparații.

În principal, activitățile au vizat răzuirea carosabilului la bordură, pe toate străzile din municipiu.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Centru de VACCINARE anti-COVID la Alba Iulia, exclusiv pentru profesori. Câți dascăli și angajați auxiliari vor să se vaccineze

Publicat

Profesorii  și cadrele auxiliare din Alba care nu au reușit să se înscrie pentru vaccinarea anti-COVID vor avea, din 8 februarie, un centru de vaccinare dedicat doar lor. 

Angajații din învățământ din județ se vor putea vaccina la Sala de Sport a Liceului ”Alexandru Domșa” (Alba Iulia, str. Tudor Vladimirescu nr. 143). 

Momentan, din 5.479 de angajați din învățământul preuniversitar, 2.283 și-au exprimat dorința de a se vaccina.

Din personalul didactic, 3939 persoane, doar 1694 au dorința de a se vaccina.

Din cei auxiliari, 463 persoane, doar 208 vor să se vaccineze.

Iar din categoria personalului nedidactic, doar 381 și-au dat acordul.

Datele au fost centralizate în 15 ianuarie, iar o parte din cei care și-au dat acordul s-au și vaccinat deja.

Pe lângă centrul de vaccinare exclusiv profesorilor, în județul Alba se vor deschide încă două centre:

 • Spitalul Orășenesc ”Dr. Alexandru Borza” Abrud (str. Republicii nr 13)
 • Sala de Sport a Școlii Gimnaziale ”Lucian Blaga” din Ocna Mureș (str. 9 Mai nr 2).

La această oră, în județul Alba funcționează 6 centre de vaccinare totalizând 9 fluxuri. Până acum, în județ au fost imunizate în total 8968 persoane, din care 640 au primit și doza de rapel, a transmis DSP Alba.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Cumul de infracțiuni: Un tânăr din Blaj fără permis de conducere a provocat un accident în timp ce trebuia să fie în carantină

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un tânăr din Blaj, aflat în carantină, a condus un autoturism fără a avea permis și a provocat un accident soldat cu pagube materiale. S-a ales cu dosar penal și cu amendă de 1.000 de lei, au transmis reprezentanții IPJ Alba.

La data de 26 ianuarie 2021, în jurul orei 23,45, polițiștii din Blaj au intervenit pentru soluționarea unui eveniment rutier, soldat cu pagube materiale, produs pe strada Principală din localitatea Tiur.

Un tânăr de 27 de ani, din Blaj, în timp ce conducea un autoturism, a intrat în coliziune cu două autoturisme parcate pe marginea carosabilului.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că tânărul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Totodată, au constatat că atât conducătorul aut,o cât și tânăra de 17 ani care era pasageră în autoturismul condus de acesta, ar fi trebuit să se afle în carantină, la domiciliu, ca urmare a faptului că la data de 23 ianuarie s-au întors din Italia.

Tânărului i-a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis și i-a fost aplicată o sancțiune contravenționale, în valoare de 1.000 de lei.

500 de lei amendă a primit și minora care îl însoțea.

Sursă: IPJ Alba

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate