Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contractul Primăriei cu „Coral Impex”, criticat de Călin Potor. Preţul deratizării Alba Iuliei, aproape la fel ca la Cluj-Napoca

Publicat

Deputatul Călin Potor atrage atenţia asupra modului în care administraţia locală din Alba Iulia a atribuit serviciul de deratizare, dezinsecţie şi dezinfecţie al municipiului. Contractul încheiat cu firma din Ploieşti „Coral Impex” este, în opinia liberalului, unul ilegal, parafat pe criterii de clientelă politică, mai ales că, după cum susţine deputatul, unul dintre consilierii locali ai PDL care au aprobat contractul ar avea relaţii de prietenie cu unul dintre directorii firmei respective.

Călin Potor consideră că valoarea contractului este una imensă – 220.000 de euro, mai ales dacă facem o comparaţie cu oraşul Cluj-Napoca (mult mai mare), care plăteşte 230.000 de euro aceleiaşi firme „Coral Impex”.

Vă prezentăm comunicatul făcut public de Călin Potor:

Actuala administrație portocalie a municipiului Alba Iulia nu face decât să dovedească, în fiecare zi, un dispreț total față de cheltuirea banului public. Un dispreț dublat de cadourile făcute clientelei politice, abil mascate prin contracte și licitații trucate. Și nu vorbim de sume nesemnificative ci de sute de mii de euro, iar în unele cazuri de milioane de euro.

Vreau să semnalez încă un caz în care banii publici sunt direcționați către firmele de partid. În acest an, administrația locală din Alba Iulia a semnat un contract de deratizare, dezinsecție și dezinfecție cu o firmă din Ploiești, <Coral Impex>, pentru o perioadă de cinci ani. Valoarea contractului este de 950.000 de lei anual. Adică 220.000 de euro. Nu discutăm despre necesitatea unei asemenea activități, ci despre sumă și modul în care a fost dat contractul.

În primul rând, valoarea contractului este imensă. Spre comparație, municipalitatea din Cluj-Napoca plătește 230.000 de euro pentru aceleași acțiuni de deratizare și dezinsecție. Culmea că dă bani aceleiași firme. În condițiile în care Clujul este de vreo cinci ori mai mare ca Alba Iulia. Mai pe românește, în cazul nostru contractul a fost umflat bine pentru ca prietenii de partid să încaseze niște bani frumoși fără să facă nimic.

Dincolo de faptul că acest contract a fost dat unei firme apropiate PD-L, unii consilieri locali au votat hotărârea, deși ar fi trebuit să se abțină. Este vorba despre Monica Pop, consilier local PD-L, care are relații apropiate cu unul din directorii firmei respective. Ar fi trebuit să se abțină, nu să voteze semnarea contractului cu <Coral Impex>, pentru că se afla în conflict de interese. De fapt, PD-L ne-a obișnuit cu acest gen de comportament, în disprețul legii.

Firma care a <câștigat> licitația, <Coral Impex>, este una abonată la banii primăriilor conduse de PD-L. E vorba de sume cuprinse între 220.000 de euro și 500.000 de euro. ANUAL. Firma din Ploiești are contracte cu foarte multe primării pedeliste: Ploiești, Cluj-Napoca, Slatina, Brașov, Târgu-Mureș, Tulcea, Codlea, Piatra Neamț, Râmnicu Vâlcea. Banii dați cadou acestei firme se ridică la peste 5 milioane de euro anual. Pentru că societatea în cauză este unul din sponsorii din 2010 ai PD-L, chiar dacă nu a fost an electoral, iar patronul <Coral Impex>, un apropiat al lui Vasile Blaga a recunoscut public faptul că este un susținător al lui Traian Băsescu.

Cerem instituțiilor abilitate să verifice modul în care <Coral Impex> a câștigat această licitație, precum și incompatibilitatea în momentul votului a consilierului Monica Pop. Vom semnala în continuare aceste derapaje ale administrației locale, care înțelege să facă ce vrea cu banii din taxele și impozitele albaiulienilor”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax