Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contribuabilii din Alba Iulia obţin reducerea impozitelor pe clădirile nerezidenţiale. Proiect la aprobat în Consiliul Local

Publicat

taxe si impozite alba După ce au primit solicitări de la persoane fizice şi medici de familie prin care cer reducerea cotei de impozitare pentru clădirile nerezidenţiale, reprezentanţii Primăriei Alba Iulia propun micşorarea acesteia de la plafonul maxim de 1,3 la 0,5. Astfel, după întâlnirea cu primarul de săptămâna trecută şi alte demersuri la administraţia locală, contribuabilii obţin cote de impozit reduse.

În documentaţia de proiect se arată că Primăria a înregistrat cereri de la mai multe persoane fizice, printre care şi un grup de 69 de contribuabili şi medicii de familie cu cabinete pe strada Muşeţelului. De asemenea, în 3 februarie s-a desfăşurat o dezbatere publică, în care unii contribuabili şi-au exprimat nemulţumirea faţă de cota de 1,3% stabilită prin HCL 359/2016 şi au solicitat reducerea substanţială a acesteia.

Astfel, reprezentanţii Direcţiei Venituri propun pentru aprobare în Consiliul Local cota de 0,5%, ce va fi aplicată asupra valorii impozabile, în cazul clădirilor nerezidenţiale aparţinând persoanelor fizice, în anumite condiţii. Valoarea impozabilă poate fi:

– valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat în ultimii 5 ani, anteriori anului de referinţă

– valoarea finală a lucrărilor de construcţii, în cazul clădirilor noi, construite în ultimii 5 ani, anteriori anului de referinţă

– valoarea care rezultă din actul de transfer de proprietate (vânzare-cumpărare), în cazul clădirilor dobândite în ultimii 5 ani, anteriori anului de referinţă.

Pentru persoanele care nu depun vreun document din care să rezulte datele enumerate, cota de impozitare va rămâne de 2%.

În altă ordine de idei, tot la solicitarea unor contribuabili, se propune acordarea unor facilităţi fiscale – reducerea cu 50% a impozitelor şi pentru celelalte persoane prevăzute la articolul 3 din Legea 341/2004, adică altele decât „Luptător rănit” sau „Luptător reţinut”. Cererile au fost înaintate de Asociaţia Revoluţionarilor din Decembrie Alba Iulia şi Asociaţia 21 Decembrie 1989 din Alba Iulia.

Reducerea de 50 la sută se va aplica categoriei de contribuabili menţionată pentru impozitele la clădirile de domiciliu, terenul aferent acesteia şi un mijloc de transport, la alegere. Termenul pentru depunerea dosarelor este 31 martie 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax