Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contribuţia cetăţenilor va dicta bugetul de cheltuieli al Casei de Asigurări de Sănătate Alba

Publicat

Guvernul a modificat Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, adoptând unele măsuri pentru descentralizarea Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate (FNUAS).
Potrivit actului normativ, o pondere de 60% din contribuţiile persoanelor fizice şi juridice la fondul de sănătate colectate în judeţ va reveni Casei de Asigurări de Sănătate Alba. Practic, li se redă cetăţenilor din judeţ o parte însemnată din contribuţia pe care ei o au la Fondul de Asigurări de Sănătate. Cu cât vor contribui mai mult la acest Fond de Asigurări de Sănătate, judeţul va beneficia, în mod cert, de fonduri mai mari, după cum a spus chiar ministrul Sănătăţii, Cseke Attila.
Diferenţa, reprezentând 40% din contribuţiile la FNUAS va fi virată în contul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Din această pondere, maximum 3% se va folosi la cheltuielile de administrare şi de capital pentru CNAS şi Casele judeţene de asigurări de sănătate. Ponderea de 37% din contribuţie va intra într-un fond de redistribuire. Din acest Fond de redistribuire se vor plăti serviciile medicale efectuate între judeţe sau acolo unde este cazul, respectiv unde fondurile dintr-un anumit judeţ sunt insuficiente.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax