Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Local Alba Iulia crește contribuția la STP, pentru a acoperi prețul gratuităților la transportul local

Publicat


consiliul local alba iulia

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA – TL) solicită Consiliului Local Alba Iulia suplimentarea contribuției acestuia cu 1.400.000 de lei, respectiv majorarea cuantumului cotizației pentru anul 2018 cu 0,39864 lei/locuitor/an. Potrivit proiectelor aflate pe ordinea de zi a ședinței CL de marți, 30 octombrie, majorarea este necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru funcționarea serviciului de transport public local de călători prin curse regulate respectiv acoperirea diferențelor dintre costurile înregistrate de operatorul de transport rutier și sumele efectiv încasate ca urmare a vânzării legitimațiilor de călătorie individuale și subvenții pentru facilități acordate anumitor categorii de persoane – pensionari, persoane cu dizabilități, veterani sau șomeri.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, două proiecte privind suplimentarea contribuției municipiului la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA – TL), respectiv majorarea cuantumului contribuției Consiliului Local la AIDA TL.

AIDA – TL solicită suplimentarea contribuției municipiului pentru anul 2018 cu 1.400.000 de lei. Potrivit proiectului, prin HCL nr. 477/2017 a fost aprobată contribuția pentru anul 2018, în cuantum de 15.935.740 de lei. În conformitate cu datele furnizate de AIDA-TL, acesta nu acoperă cheltuielile asociației pentru funcționarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate aferente anului 2018, respectiv neîncadrarea în bugetul aprobat prin hotărârea Adunării Generale a Asociației nr. 7/2017. Ca urmare a acestui fapt prin hotărârea AGA nr 7/2018 s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli prin care s-a majorat cuantumul contribuției Consiliului Local al municipiului Alba Iulia la AIDA – TL pentru anul 2018 cu suma de 1.400.000 de lei.

Contribuția este necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru funcționarea serviciului de transport public local de călători prin curse regulate respectiv acoperirea diferențelor dintre costurile înregistrate de operatorul de transport rutier sau transportatorul autorizat pentru efectuarea serviciului și  sumele efectiv încasate ca  urmare a vânzării legitimațiilor de călătorie individuale și subvenții pentru facilități acordate anumitor categorii de persoane – pensionari, persoane cu dizabilități, veterani, șomeri, etc. Aceste cheltuieli sunt plătite de către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate aprobat prin Hotărârea nr. 260/2012, și nr. 343/2018 a Consiliului Local Alba Iulia.

Totodată se solicită majorarea cuantumului cotizației municipiului Alba Iulia la AIDA – TL pe anul 2018, cu suma de 0,39864 lei/locuitor/an.

Potrivit proiectului, prin HCL nr. 467/2017 a fost aprobată cotizația pentru anul 2018, în cuantum de 1,5 lei/locuitor/an. Prin adresa nr. 102804/2018 AIDA-TL solicită majorarea cuantumului cotizației cu suma de 29.738 lei (0,39864 lei/locuitor/an x 74.574 locuitori) întrucât, pentru evaluarea ofertelor depuse pentru atribuirea serviciului de transport public de persoane s-a apelat la o firmă specializată în acest sens.

Din Adunarea Generală a Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local fac parte: Mircea Hava (președinte), Gheorghe Damian, Ioan Iancu Popa, Emil Lupșan, Traian Rusu, Teodor Florea, Raica Romulus și Flavius Breaz.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

CUGIR

Iulia Ghenea, tânăra din Cugir care a demascat un profesor de la Babeş-Bolyai ce o hărțuia sexual, a ajuns subiect de film

Publicat

tanara cugir

Pe 21 iunie 2011, un profesor al Universității Babeş-Bolyai din Cluj, cu peste 20 de ani experiență la catedră, devenea ”actorul” principal într-un scandal de hărțuire sexuală. Potrivit jurnaliștilor de la libertatea.ro, Iulia Ghenea, o studentă din Cugir, mai avea de dat înainte de susținerea licenței, un singur examen la cursul predat de Ilie Parpucea, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO VIDEO: INCENDIU în localitatea Rădești. O stivă cu baloți de luncernă a luat foc

Publicat

radesti

Un incendiu a izbucnit sâmbătă, în jurul orei 17.50, la o stivă cu baloți de lucernă în localitatea Rădești. Pentru stingerea focului au intervenit pompierii din Aiud cu două autospeciale.  Știre în curs de actualizare. 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Aproape 1.500 de cazuri de îmbolnăviri, dintre care 33 de decese, în America, asociate cu folosirea ţigărilor electronice

Publicat

Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) a anunţat joi că 1.479 de cazuri de boli pulmonare asociate cu folosirea ţigărilor electronice au fost înregistrate la nivelul întregii ţări, relatează Xinhua, citat de publicația românia24.ro.  În total, 33 de decese au fost confirmate în 24 de state americane, vârsta medie a victimelor fiind […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

FOTO ȘTIREA TA: Pericole ”la tot pasul” prin Cetatea Alba Carolina. Plimbare transformată în ”vânătoare” de probleme

Publicat

O plimbare prin Cetatea Alba Carolina, alături de copil s-a transformat rapid pentru un cetățean din Alba Iulia, într-o ”vânătoare” de pericole, la care pot fi expuși cei care doresc să își petreacă timpul liber în cea mai mare cetate din România.  Sâmbătă, cititorul Alba24 a trimis pe adresa redacției mai multe fotografii, în care […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate