Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Consiliul Local Alba Iulia crește contribuția la STP, pentru a acoperi prețul gratuităților la transportul local

Publicat

consiliul local alba iulia

Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA – TL) solicită Consiliului Local Alba Iulia suplimentarea contribuției acestuia cu 1.400.000 de lei, respectiv majorarea cuantumului cotizației pentru anul 2018 cu 0,39864 lei/locuitor/an. Potrivit proiectelor aflate pe ordinea de zi a ședinței CL de marți, 30 octombrie, majorarea este necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru funcționarea serviciului de transport public local de călători prin curse regulate respectiv acoperirea diferențelor dintre costurile înregistrate de operatorul de transport rutier și sumele efectiv încasate ca urmare a vânzării legitimațiilor de călătorie individuale și subvenții pentru facilități acordate anumitor categorii de persoane – pensionari, persoane cu dizabilități, veterani sau șomeri.

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, două proiecte privind suplimentarea contribuției municipiului la Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local (AIDA – TL), respectiv majorarea cuantumului contribuției Consiliului Local la AIDA TL.

AIDA – TL solicită suplimentarea contribuției municipiului pentru anul 2018 cu 1.400.000 de lei. Potrivit proiectului, prin HCL nr. 477/2017 a fost aprobată contribuția pentru anul 2018, în cuantum de 15.935.740 de lei. În conformitate cu datele furnizate de AIDA-TL, acesta nu acoperă cheltuielile asociației pentru funcționarea serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate aferente anului 2018, respectiv neîncadrarea în bugetul aprobat prin hotărârea Adunării Generale a Asociației nr. 7/2017. Ca urmare a acestui fapt prin hotărârea AGA nr 7/2018 s-a aprobat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli prin care s-a majorat cuantumul contribuției Consiliului Local al municipiului Alba Iulia la AIDA – TL pentru anul 2018 cu suma de 1.400.000 de lei.

Contribuția este necesară pentru acoperirea cheltuielilor pentru funcționarea serviciului de transport public local de călători prin curse regulate respectiv acoperirea diferențelor dintre costurile înregistrate de operatorul de transport rutier sau transportatorul autorizat pentru efectuarea serviciului și  sumele efectiv încasate ca  urmare a vânzării legitimațiilor de călătorie individuale și subvenții pentru facilități acordate anumitor categorii de persoane – pensionari, persoane cu dizabilități, veterani, șomeri, etc. Aceste cheltuieli sunt plătite de către Asociația Intercomunitară de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local de persoane prin curse regulate aprobat prin Hotărârea nr. 260/2012, și nr. 343/2018 a Consiliului Local Alba Iulia.

Totodată se solicită majorarea cuantumului cotizației municipiului Alba Iulia la AIDA – TL pe anul 2018, cu suma de 0,39864 lei/locuitor/an.

Potrivit proiectului, prin HCL nr. 467/2017 a fost aprobată cotizația pentru anul 2018, în cuantum de 1,5 lei/locuitor/an. Prin adresa nr. 102804/2018 AIDA-TL solicită majorarea cuantumului cotizației cu suma de 29.738 lei (0,39864 lei/locuitor/an x 74.574 locuitori) întrucât, pentru evaluarea ofertelor depuse pentru atribuirea serviciului de transport public de persoane s-a apelat la o firmă specializată în acest sens.

Din Adunarea Generală a Asociației Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia – Transport Local fac parte: Mircea Hava (președinte), Gheorghe Damian, Ioan Iancu Popa, Emil Lupșan, Traian Rusu, Teodor Florea, Raica Romulus și Flavius Breaz.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax