Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Contribuţia la Pilonul II de pensii va crește de la 1 ianuarie la 4,75%. Ce se întâmplă cu impozitarea

Publicat

Contribuţia la Pilonul II de pensii va crește semnificativ de la 1 ianuarie. Salariații români vor vira cu aproximativ 35% mai mult decât în 2023, ceea ce le va crește banii acumulați la pensie.

Ordonanţa de Urgenţă pentru anul 2024, publicată miercuri de Ministerul Finanţelor, include majorarea contribuţiei virată de salariaţii români.

Măsura era deja anunțată, dar existau voci care considerau că Guvernul nu o va aplica.

De fapt, un proiect de ordonanță de urgență obținut de Economedia și G4Media arăta că majorarea planificată pentru 1 ianuarie 2024 urma să fie amânată cu doi ani.

Contribuţia la Pilonul II de pensii va crește de la 1 ianuarie

Ordonanţa de Urgenţă pentru anul 2024 prevede majorarea contribuţiei virată de salariaţii români la Pilonul II de la 3,75% la 4,75%.

De asemenea, se va aplica un prag de impozitare de 10% pe acești bani acumulați de români. Din noua lege au fost eliminate neclaritățile privind impozitarea progresivă cu 15-20% ca la pensiile speciale.

Măsura se va aplica de la începutul lui 2024.

Vezi și: Marcel Ciolacu, despre naţionalizarea Pilonului 2 de pensii: Eu mă uit în ochii dumneavoastră şi vă spun: nu se desfiinţează

Măsura a fost solicitată și de Asociația pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) și Asociația Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF), care au cerut Guvernului să nu mai amâne majorarea contribuției la Pilonul II de pensii private.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax