Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Contribuție din bugetul municipiului Alba Iulia, pentru rețea de apă și canalizare pe două străzi. Care sunt sumele propuse

Publicat

alba iulia

Primăria Alba Iulia propune alocarea unor sume din bugetul local pentru înlocuirea rețelei de apă pe două străzi din municipiu. Acestea sunt incluse în proiectul de mobilitate urbană, prin care mai multe artere din oraș trec prin transformări de infrastructură.

Pe cele două străzi, lucrările de modernizare nu pot continua până nu este înlocuită rețeaua de apă. Prin urmare, se propune contribuție de la bugetul municipiului, pentru alimentarea fondului IID constituit de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Apă Alba” și efectuarea lucrărilor.

Propunerile se regăsesc în două proiecte de hotărâre ce vor fi supuse aprobării consilierilor locali în ședința din 13 iunie.

Străzile vizate/buget alocat:

  • strada Gheorghe Pop de Băsești: 170.00 lei
  • strada Ardealului: 230.000 lei

Acestea sunt incluse în proiectul de mobilitate urbană ”Reabilitare Infrastructură rețea majoră de transport public urban – Municipiul Alba Iulia – lotul 2”,  finanțat prin POR, cu termen de finalizare decembrie 2023.

Banii sunt alocați pentru intervenție rapidă în zona drumului, îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare.

”Necesitatea realizării intervenției în zona drumului, pentru înlocuirea rețelelor de apă, rezultă din imposibilitatea continuării lucrărilor la infrastructura rutieră, deoarece menținerea rețelelor existente cu durată de viață îndeplinită vor afecta calitatea lucrărilor la infrastructura rutieră în viitor, prin nevoia intervențiilor ulterioare la rețele, în vederea efectuării reparațiilor sau prin afectarea casetei drumului din cauza scurgerilor de apă”, se arată în proiectele de hotărâre de CL.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax