Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contribuțiile la sănătate pe dividende şi pe veniturile din chirii ar putea fi eliminate. Proiect depus la Parlament

Publicat

impozite bani taxe

Un proiect de lege, potrivit căruia sunt eliminate contribuţiile de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii şi supraimpozitarea contractelor part-time, a fost depus la Parlament.

„Credem că este absolut necesar ca toate majorările de taxe şi impozite introduse de coaliţia PSD – PNL în anul 2022 să fie anulate.

Prin proiectul de lege iniţiat de parlamentarii Forţa Dreptei propunem revenirea la impozitul pe dividende de la 8% la 5%”, a declarat Ionel Dancă, inițiatorul proiectului.

El a adăugat că o altă modificare propusă în acest proiect de lege este eliminarea contribuţiilor de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii.

„Este o aberaţie să se impună contribuţii sociale de sănătate pe dividende, pe capital, ca şi cum dividendele ar merge la spital.

Este o măsură aberantă introdusă de PSD şi pe care, de această dată, Guvernul PSD – PNL a reintrodus-o prin Ordonanţa 16 de anul trecut” a spus Dancă.

Supraimpozitarea contractelor part-time ar putea fi eliminată

Proiectul mai vizează și eliminarea contractelor part-time.

”Propunem eliminarea acelei aberaţii de supraimpozitare a contractelor part-time. Nicăieri în lume un angajat care munceşte 2 ore, 4 ore nu este obligat să plătească impozite şi contribuţii sociale la nivelul de 8 ore, adică mai mult decât a prestat.

Propunem prin acest proiect anularea majorărilor de taxe locale pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, pentru că PSD şi PNL în primul rând a majorat salariile primarilor şi aleşilor locali, după care a majorat taxele locale pentru a face rost de bani pentru plata acestor salarii majorate pentru aleşii locali”, a afirmat acesta.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax