Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Contribuțiile la sănătate pe dividende şi pe veniturile din chirii ar putea fi eliminate. Proiect depus la Parlament

Impozit de 70% de la 1 iulie 2024

Publicat

Un proiect de lege, potrivit căruia sunt eliminate contribuţiile de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii şi supraimpozitarea contractelor part-time, a fost depus la Parlament.

„Credem că este absolut necesar ca toate majorările de taxe şi impozite introduse de coaliţia PSD – PNL în anul 2022 să fie anulate.

Prin proiectul de lege iniţiat de parlamentarii Forţa Dreptei propunem revenirea la impozitul pe dividende de la 8% la 5%”, a declarat Ionel Dancă, inițiatorul proiectului.

El a adăugat că o altă modificare propusă în acest proiect de lege este eliminarea contribuţiilor de sănătate pe dividende şi pe veniturile obţinute din chirii.

„Este o aberaţie să se impună contribuţii sociale de sănătate pe dividende, pe capital, ca şi cum dividendele ar merge la spital.

Este o măsură aberantă introdusă de PSD şi pe care, de această dată, Guvernul PSD – PNL a reintrodus-o prin Ordonanţa 16 de anul trecut” a spus Dancă.

Supraimpozitarea contractelor part-time ar putea fi eliminată

Proiectul mai vizează și eliminarea contractelor part-time.

”Propunem eliminarea acelei aberaţii de supraimpozitare a contractelor part-time. Nicăieri în lume un angajat care munceşte 2 ore, 4 ore nu este obligat să plătească impozite şi contribuţii sociale la nivelul de 8 ore, adică mai mult decât a prestat.

Propunem prin acest proiect anularea majorărilor de taxe locale pentru clădiri rezidenţiale şi nerezidenţiale, pentru că PSD şi PNL în primul rând a majorat salariile primarilor şi aleşilor locali, după care a majorat taxele locale pentru a face rost de bani pentru plata acestor salarii majorate pentru aleşii locali”, a afirmat acesta.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax