Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Contribuțiile sociale ale angajaților ar putea scădea cu 5 puncte procentuale. Amendament depus la Parlament

Publicat

Deputatul de Alba Florin Roman a semnat un amendament privind creșterea veniturilor nete ale tuturor angajaților, atât din sectorul public, cât și din sectorul privat, necesară menținerii relativ constante a puterii de cumpărare.

Potrivit acestuia, este vorba despre scăderea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor de asigurări sociale, ceea ce va lăsa în buzunarul românilor o sumă cuprinsă între 200 și 700 de lei, în funcție de salariul brut.

”Diminuarea veniturilor bugetului asigurărilor sociale de stat va fi compensată prin transferuri de la bugetul de stat, ca urmare a unei colectări mult mai bune a veniturilor bugetare.

Sursa principală de compensare va fi determinată din veniturile fiscale, pentru care se anticipează o colectare peste prognozele care au stat la baza fundamentării Legii bugetului de stat pentru anul 2022” se arată înmotivația proiectului de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.114/2018.

”Reducerea contribuțiilor pe muncă, de la 25% la 20%, începând cu 1 iulie, reprezintă o măsura reală de a crește veniturile romanilor, în condițiile creșterii prețurilor, pe fondul a doi ani de criză sanitară și acum, ca efect al războiului!

În paralel, am propus în amendamentul PNL, creșterea contribuției la pilonul II, sau pensia privată, până la 4,75%, astfel încât să nu micșorăm sumele odată cu reducerea contribuțiilor.

Dacă în privința gazului și energiei, azi guvernul intervine cu plafonarea, pe lângă compensare, trebuie făcut ceva urgent și în cazul prețului la alimentele de bază.

Un proiect de lege pe care l-am depus așteaptă de mai bine de 1 an votul final.

El corespunde directivelor europene care permite scăderea TVA pe întreg lanțul, pentru alimentele de baza, de la 9% la 5%”, a declarat Florin Roman într-o postare pe Facebook.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Rusinea

    miercuri, 16.03.2022 at 19:06

    O noua iesire la rampa du un esec rusinos ? Tacerea ar fi fost de aur ! A mai aparut vreun post mai bine platit pe undeva ? Oricum, nici o campanie electorala, nu spala de rusine, pe nimeni !

  2. pilu

    miercuri, 16.03.2022 at 21:24

    Măi neruşinaţilor, cu anticiparea mai bunei colectări aţi reuşit să măriţi în mod constant salariile la stat, dar realitatea spune altceva. Da tu, habar n-ai. Şi aşa habarnişti cum sunteţi, continuaţi să trăiţi în bula voastră. Mare lucru ai făcut, ai semnat ceva.Păi pentru asta trebuie să fi premiat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax