Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale ale autorităților din Alba, pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile anti-COVID. Ce au descoperit

Publicat

Inspectoratul de poliție Județean Alba intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile legii privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, au transmis polițiștii.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 1.654 de persoane, 104 societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, 197 de localuri terase și restaurante precum și 165 de mijloace de transport, din care 101 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 152 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 4.500 de lei, din care 127 în baza Legii nr.55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

De exemplu, între orele 11.00 – 13.00 și 18.00 – 20.00, polițiștii din Alba Iulia au organizat o acțiune punctuală pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Au fost verificate 6 societăți comerciale și 78 de mijloace de trasport în comun. Au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 14 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii 55/2020.

O astfel de acțiune a fost organizată și pe raza orașului Cugir, unde polițiștii au legitimat 31 de persoae, au verificat 38 de persoane carantinate, 6 de societăți comerciale și 22 de mijloace de transport. Au fost sanționate 12 persoane, din care 5 pentru că nu au respectat măsurile de protecție individuală.

Polițiștii i-au sfătuit pe cetățeni să poarte masca sanitară de protecție, să păstreze distanța și să respecte regulile de igienă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax