Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Controale ale inspectorilor DSVSA la firmele de alimentație publică din Alba. Amenzi și avertismente

Publicat

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au verificat, pe parcursul lunii septembrie, un număr de 558 de unități de alimentație publică care desfășoară activități în domenii precum: fabricarea pâinii, procesării laptelui, procesării cărnii, comerț cu amănuntul, fabricarea prăjiturilor, a produselor proaspete de patiserie, respectiv la unități în care se prepară și servesc mâncăruri gătite sau în regim catering, dar și în piețe agroalimentare, la stupine, la ferme de păsări, centre de ambalare ouă, măcelării și carmangerii.

Controalele au vizat, între altele, aspecte privind calitatea spaţiilor în care produsele alimentare sunt manipulate, prelucrate precum şi cele de depozitare a materiilor prime şi produselor finite, controlul dăunătorilor, evidenţa documentelor şi a informaţiilor dar și condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţii.

Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 9 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.800 de lei (1.200 de lei fiecare) și 14 avertismente scrise.

În urma controalelor efectuate au fost constatate o serie de neconformităţi cum ar fi:

  • Etichetare necorespunzătoare;
  • Tavan cu urme de infiltrare a apei;
  • Lipsa unui contract de prestări servicii cu o firmă autorizată pentru neutralizarea deșeurilor care nu sunt destinate consumului uman;
  • Graficele de temperatură din spațiile de frig nu erau completate la zi;
  • Depozitare necorespunzătoare;
  • Blat de lucru deteriorat în blocul alimentar;
  • Băuturi depozitate direct pe paviment;
  • Produse alimentare expuse la vânzare fără a fi sortate pe categorii;
  • Termometru de control defect.
  • S-au acordat sancțiuni contravenționale și avertismente la unități din Alba Iulia, Sebeș, Teiuș, Blaj, Cugir sau Vințu de Jos.

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor au constatat, în cadrul controalelor efectuate pe parcursul lunii septembrie, că deficiențele sancționate anterior acestei luni, la mai multe unități de alimentație publică, au fost remediate.

Inspectorii DSVSA Alba vor depune toate diligențele necesare astfel încât sănătatea consumatorilor să nu fie afectată, iar verificările vor continua.

Consumatorii pot sesiza nereguli din domeniul siguranței alimentelor, înregistrate pe teritoriul județului Alba, la nr. de telefon 0258/835915 sau se pot adresa circumscripțiilor sanitar-veterinare teritoriale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax