Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale ample ale polițiștilor din Alba. Peste 150 de agenți economici, verificați în legătură cu măsurile anti-COVID


Publicat

În ultimele 3 zile, au fost verificate 151 de agenți economici și 140 de mijloace de transport în comun, în cadrul acțiunii care vizează modul în care sunt respectate normele legale impuse pe perioada stării de alertă, au transmis reprezentanții IPJ Alba. Controalele, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua.

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică, Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor şi Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, au continuat activitățile de verificare privind respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Astfel, în ultimele 3 zile au fost verificați 151 de agenții economici cu privire la respectarea măsurilor de protecție sanitară și a celor de distanțarea socială, în zonele aglomerate de pe raza administrativ-teritorială a județului Alba.

De asemenea, au fost verificate 140 de mijloacele de transport în comun, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus.

În urma controalelor au fost aplicate 17 sancțiuni contravenționale, din care 11 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, potrivit Legii 55/2020, două pentru organizarea de activități în spațiul închis, pentru care au fost instituite interdicții sau restricții și 4 la Legea 61/1991 privind liniștea publică.

Acțiunile, organizate în sistem integrat, vor continua și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV2.

Facem apel la cetățeni să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a-și proteja propria sănătate și viață dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sursă: IPJ AlbaDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” continuă acțiunea de sprijin a populației din Apuseni afectată de inundații

Publicat

Militarii Batalionului 136 Geniu „Apulum” își continuă, vineri, misiunea în localitățile Ocoliș și Sohodol din județul Alba, afectate de inundațiile din săptămâna trecută.

Până la această dată, au executat misiuni de deblocare a drumurilor, degajarea căilor de acces, îndepărtarea aluviunilor din gospodării și descărcarea materialelor de prim-ajutor sosite în localitatea Roșia Montană (240 de paturi, 3000 de litri apă, 3000 de conserve).

Din momentul în care au început acțiunea în sprijinul populației afectate de inundații, 138 de militari cu 25 de mijlocace tehnice au intervenit Ocoliș, Sohodol și Roșia Montană.

foto: Cpt. Marcu Daniel

sursa: MApN

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul impactului în ACCIDENTUL GRAV de la Sibiu, în care au murit patru oameni. Duster lovit puternic de un TIR

Publicat

Momentul producerii accidentului mortal de la Sibiu, de vineri, a fost filmat de o cameră de bord. În imagini se vede impactul devastator al mașinii Duster cu TIR-ul, căruia nu i-a fost acordată prioritatea. Duster-ul a fost proiectat și într-un SUV BMW.

În accidentul de pe Calea Șurii Mici din Sibiu și-au pierdut viața patru persoane (două cupluri soț-soție), cu vârste între 63 și 71 de ani, din județele Prahova și Brașov.

Vezi și FOTO-VIDEO: ACCIDENT MORTAL la intrare în Sibiu. Patru persoane au murit după ce un Duster și un TIR s-au lovit

Accidentul s-a petrecut la intersecție cu DN7H.

La sosirea echipajelor de prim-ajutor, acestea au constatat că persoanele aflate în Duster prezentau leziuni incompatibile cu viața, astfel că a fost constatat decesul acestora.

Traficul a fost blocat mai bine de trei ore la locul accidentului.

Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional.

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DSVSA: Focar de pestă porcină africană în localitatea Ampoița. Ce MĂSURI trebuie respectate și care sunt zonele de protecție

Publicat

porci

După o perioadă relativ lungă de timp, în care îmbolnăvirile la suine au fost tot mai puține, un focar de pestă porcină africană, la porc domestic, a fost depistat în localitatea Ampoița din comuna Meteș. Acesta este al doilea focar activ din județul Alba după ce, în urma unei pauze a îmbolnăvirilor la animale, s-a reușit închiderea tuturor celorlalte focare.

Reprezentanții DSVSA Alba atenționează crescătorii că odată că odată cu încălzirea vremii există și riscul ca numărul focarelor de pestă porcină africană să crească. De asemenea, în perioadele de vară există o mobilitate mai mare a oamenilor, dar și, posibil, mai multe transporturi ilegale de animale, ceea ce crește și riscul de răspândire a bolii în gospodăriile populației.

Focarul de pestă porcină africană de la Ampoița a fost confirmat în urma analizelor efectuate în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba. Inspectorii DSVSA Alba au întreprins mai multe măsuri, în regim de urgență, pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor, între care acțiuni de dezinfecție, lichidarea focarului, restricționarea circulației persoanelor și animalelor în zona afectată, punerea sub supraveghere sanitară-veterinară a exploatației, declanșarea anchetei epizootice, informarea populației privind măsurile generale de prevenire a îmbolnăvirilor la animale etc.

De asemenea, a fost convocat Centrul Local pentru Combaterea Bolilor transmisibile și s-a realizat un plan de măsuri, în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor.

În total, au fost afectați 53 de porci, dintre care: 32 suine tineret, 18 suine adulte și 3 suine moarte.

Au fost stabilite zonele de protecție și supraveghere, după cum urmează:

– În zona de protecție (0-3 km în jurul focarului) se află localitățile: Ampoița, Ighel, Tăuți

– În zona de supraveghere (3-10 km în jurul focarului) se află localitățile: Țelna, Ighiu, Bucerdea Vinoasă, Craiva, Șard, Alba Iulia, Inuri, Laz, Văleni, Meteș, Poiana Ampoiului

– Fonduri de vânătoare aflate în zona de protecție și supraveghere: FV 23 Cricău, FV 34 Ampoița, FV 35 Ighiu, FV 38 Valea Mică, FV 39 Alba Iulia, FV 41 Vințu.

În zonele de protecție și supraveghere trebuie respectate mai multe măsuri, între care:

– Utilizarea metodelor adecvate de dezinfecție la intrările și ieșirile din exploatațiile de animale;

– Menținerea porcilor separat de celelalte animale domestice, fără să aibă posibilitatea să intre în contact cu animale sălbatice;

– Aplicarea tuturor măsurilor de biosecuritate transmise de medicii veterinari;

– Interzicerea organizării de târguri, piețe, expoziții și alte manifestări care adună la un loc mai multe animale;

– Interzicerea vânzării porcilor din exploatațiile populației.

În continuare, respectarea măsurilor de către crescătorii de animale este extrem de importantă pentru prevenirea răspândirii îmbolnăvirilor la animale în toate zonele din județ. În acest sens, transmitem populației să nu cumpere purcei din locuri necunoscute, fără a fi identificați, cu crotalie, și fără certificat sanitar veterinar de sănătate eliberat de medicul veterinar de liberă practică împuternicit; creșteți porcii doar în spații închise, fără posibilitatea de a veni în contact cu porcii din alte exploatații, cu porcii mistreți sau cu proprietarii care dețin porci domestici; este recomandat ca pentru dezinfecția la intrarea în adăpost, să puneți o tăviță cu burete sau paie îmbibate cu o soluție slabă de sodă caustică sau cu un biocid recomandat de un medic veterinar.

Acesta este al doilea focar activ din județul Alba la porc domestic. În prezent, mai evoluează un focar, în localitatea Ighiu, depistat în 23 iunie. Din cauza acestuia, localitatea Ampoița se afla în zona de restricții.

Cum recunoaștem un porc infectat cu virusul PPA:

– moartea subită;

– prezența unei febre ridicate, de 40-42 grade;

– prezența unei înroșire a pielii, simptom ce poate fi sesizat mai mult la animalele cu pielea deschisă. Această înroșire apare mai ales în vârful urechilor, la coadă, pe piept și/sau în zona abdomenului;

– animalele bolnave își pierd pofta de mâncare, devin apatice și înainte de deces cu 24-48 de ore își pierd coordonarea motrică;

– voma, diaree (uneori chiar cu sânge), scurgeri din ochi;

– scroafele avortează.

Pesta porcină africană nu produce îmbolnăviri la oameni, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire pentru oameni. Acest virus are însă mare impact la nivel economic și social.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Date oficiale: 104 cazuri COVID în România, în ultimele 24 de ore. Un deces nou, 38 pacienți la ATI. Situația din 23 iulie

Publicat

Au fost înregistrate 104 cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore, la nivel național, potrivit datelor transmise vineri, 23 iulie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Este un deces nou, iar de 38 pacienți sunt internați la ATI.

Citește și ALBA: Un nou caz COVID, confirmat în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Grupul de Comunicare Strategică:

”Până astăzi, 23 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.082.057 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.047.117 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 104 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 34.266 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 22.07.2021 (10:00) – 23.07.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 2 decese (1 bărbat și 1femeie), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din Neamț și Municipiul București.

Unul dintre aceste decese este anterior intervalului mai sus menționat și a fost introduse în baza de date, la solicitarea Ministerului Sănătății, de către Direcțiile de Sănătate Publică din țară, în urma verificărilor efectuate și s-a produs în luna iunie 2021, în județul Neamț.

Dintre cele 2 decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 60-69 ani și 1 la categoria de vârstă peste 80 ani.

Ambele decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 277. Dintre acestea, 38 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrat 8.602.219 teste RT-PCR și 1.734.485 deteste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 12.038 de teste RT-PCR (4.681 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 7.357 la cerere) și 14.587 deteste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 601 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 449 depersoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 38.542 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 41 depersoane.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 229 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 915 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 22 iulie, 390 desancțiuni contravenționale, în valoare de 77.100 de lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 3 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal”.

Situația cazurilor noi pe județe / top incidență COVID:

Județ/populație/cazuri noi/incidența COVID:

Ilfov – 45198 – 11 – 0,08

Satu Mare – 13046 – 9 – 0,07

Cluj – 57677 – 4 – 0,06

Mun. București – 183907 – 13 – 0,05

Bistrița – Năsăud – 11895 – 0 – 0,04

Constanța – 42997 – 4 – 0,04

Iași – 42491 – 7 – 0,04

Timiș – 54415 – 7 – 0,04

Arad – 23696 – 0 – 0,03

Dolj – 26724 – 4 – 0,03

Hunedoara – 22893 – 1 – 0,03

Maramureș – 20438 – 2 – 0,03

Prahova – 35495 – 6 – 0,03

Teleorman – 13736 – 0 – 0,03

Argeș – 27488 – 3 – 0,02

Bacău – 26110 – 1 – 0,02

Botoșani – 14202 – 2 – 0,02

Buzău – 12596 – 1 – 0,02

Călărași – 10068 – 1 – 0,02

Suceava – 24237 – 0 – 0,02

Vâlcea – 16455 – 0 – 0,02

Alba – 21284 – 1 – 0,01

Bihor – 29291 – 0 – 0,01

Brașov – 43692 – 0 – 0,01

Brăila – 13303 – 0 – 0,01

Caraș – Severin – 11494 – 0 – 0,01

Dâmbovița – 22512 – 0 – 0,01

Galați – 27673 – 0 – 0,01

Giurgiu – 11035 – 1 – 0,01

Gorj – 9220 – 0 – 0,01

Harghita – 8295 – 1 – 0,01

Ialomița – 10801 – 3 – 0,01

Mureș – 23990 –  – 1** – 0,01

Neamț – 18996 – 1 – 0,01

Olt – 14634 – 1 – 0,01

Sălaj – 10953 – 0 – 0,01

Sibiu – 26526 – 0 – 0,01

Tulcea – 8445 – 0 – 0,01

Vaslui – 16006 – 0 – 0,01

Covasna – 8559 – 1 – 0

Mehedinți – 8339 – 0 – 0

Vrancea – 10695 – 1 – 0

sursă: Grupul de Comunicare Strategică

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate