Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Controale de amploare la fermierii care au depus cereri pentru diferite scheme de ajutor. Sunt vizați 13.000 de agricultori

Publicat

Controale de amploare la fermieri: Peste 13.000 de fermieri dintre cei care au depus cereri pentru diferite scheme de ajutor vor fi controlaţi în acest an, a anunțat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Suprafața totală deținută de aceștia ajunge la aproape 800.000 de hectare.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a fost extras eşantionul de control pentru Campania 2024, aferent schemelor de plată pe suprafaţă, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic şi condiţionalitate din cererea de plată.

Astfel, eşantionul de control extras din baza de date APIA conţine un număr total de 13.160 fermieri şi o suprafaţă totală controlată de 795.003,69 ha, pentru care se vor verifica respectarea normelor de condiţionalitate, a cerinţelor minime şi specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic”, a transmis, marţi, APIA, într-un comunicat de presă.

Se va verifica respectarea normelor de condiţionalitate, a cerințelor minime și specifice aferente schemelor de plată în sectorul vegetal şi în sectorul zootehnic, după cum urmează:

  • pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul vegetal – 7.912  fermieri;
  • pentru controlul pe teren aferent schemelor de ajutor din sectorul zootehnic – 5.356 fermieri;
  • pentru controlul pe teren privind condiționalitatea – 1.314  fermieri.

Instituţia reaminteşte că, în conformitate cu Procedura operaţională de control clasic pe teren aplicabilă în Campania 2024, APIA are obligaţia ca până la data de 11 octombrie 2024 să efectueze controlul la faţa locului pentru cererile de plată eşantionate în acest scop, iar controlul aferent al unor obligaţii/cerinţe specifice se va efectua, după caz, în iarna sau primăvara anului următor.

”În cazul în care fermierii refuză efectuarea controlului pe teren de către inspectorii APIA, cererea de plată va fi respinsă de la plată.

Facem precizarea că eşantionul de control aferent Campaniei 2024 este mai mic cu un număr de 3.128 de fermieri faţă de Campania 2023”, a mai transmis APIA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate