Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

CONTROALE de amploare la firmele care comercializează carne. Acţiune a Poliţiei, Protecţiei Consumatorului şi DSVSA

Publicat

carne În cadrul unei acţiuni la nivel naţional declanşată de Poliţia Română, pentru prevenirea evaziunii fiscale în domeniul comerţului cu carne, legume, fructe şi obiecte ornamentale în perioada sărbătorilor de iarnă, joi, sunt verificaţi sute de agenţi economici, împreună cu reprezentanţi ANPC şi ANSVSA.

Sunt vizate în special firme care comercializează carne sau produse din carne, inclusiv în judeţul ALBA.

Potrivit unui comunicat IGPR, joi, 650 de poliţişti specializaţi în investigarea criminalităţii economice, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, împreună cu 160 de comisari din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi 85 de specialişti din cadrul Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, efectuează controale la agenţi economici din ţară, care comercializează carne sau produse din carne ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Activităţile vizează verificarea a peste 850 de agenţi economici, în vederea prevenirii şi combaterii ilegalităţilor de natură economico-financiară şi a reglementărilor referitoare la comercializarea produselor din carne ori alte produse specifice sărbătorilor de iarnă.

Din ordinul ministrului Afacerilor interne, au fost intensificate toate acţiunile pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în această perioadă, în aşa fel încât cetăţenii să se bucure în linişte de sărbători şi sfârşitul de an, transmite IGPR.

La nivelul Poliţiei Române, chestorul general de poliţie Petre Tobă a dispus declanşarea „Planului de măsuri pentru asigurarea climatului de siguranţă publică în sezonul de iarnă şi în contextul sărbătorilor şi manifestărilor publice asociate”.

Activităţile fac parte din acţiunea naţională declanşată de Poliţia Română, cu scopul de a preveni şi combate evaziunea fiscală, sub toate formele în care s-ar putea produce în această perioadă – de la operaţiuni de achiziţie intracomunitară şi importuri, fără evidenţierea activităţilor comerciale, activităţi ilegale în domeniul panificaţiei, ilegalităţi care s-ar putea produce la comercializarea jucăriilor sau a altor produse specifice sărbătorilor de iarnă, legume – fructe, produse congelate, produse din carne, băuturi alcoolice şi ţigări.

Activităţile sunt desfăşurate în colaborare cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţiuni în domeniu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax